12:46, sre, 26. Jun

Oddaja Na glas: Kaj ponujajo medgeneracijski in večgeneracijski centri?





V tokratni oddaji Na glas smo predstavili nekaj medgeneracijskih in večgeneracijskih centrov, njihov namen in poslanstvo. Pa tudi, komu so pravzaprav namenjeni, katere dejavnosti izvajajo in kaj bodo ponudili različnim generacijam poleti. V te centre namreč ne hodijo samo starejši, ampak tudi otroci in mladostniki.

Predstavili smo Medgeneracijski center Danica Duplek, Medgeneracijski center Danica Rače-Fram, Večgeneracijski center Občine Hoče-Slivnica, ki ima v tej občini dve enoti. Prav tako tudi Društvo TOTI DCA Maribor in Večgeneracijski center Maribor, ki sta oba po statusu socialni podjetji. Izvedeli smo, kako razvejane mreže prostovoljcev imajo v vseh teh centrih, kako sodelujejo s posamezniki in različnimi društvi, z lokalno skupnostjo.

Gostje so bili: Manuela Strmšek Adam, vodja MGC Danica Duplek; Melita Šmid, vodja MGC Danica Rače-Fram; Metka Meglič, direktorica OU Hoče-Slivnica, o VeGeC Hoče – Slivnica z dvema enotama; Miro Mihec, soustanovitelj TOTI DCA Maribor in predsednik VGC Maribor.

Celotno oddajo si lahko ogledate spodaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.