23:55, čet, 25. Apr

Oddaja Na glas: konoplja, CBD, CBG, THC in medicinske gobe





V oddaji Na glas smo govorili o konoplji in kanabinoidih CBD, CBG, THC ter o medicinskih gobah kot pripravkih v prehrani ter o endokanabinoidnem sistemu v naših telesih, ki potrebuje kanabinoidno podporo, ter povezovanju z naravo za krepitev zdravja in lajšanje bolezenskih znakov.

Gosti oddaje so bili Rastko Križančič, direktor Herb and more ter Inner, kjer je tudi svetovalec in terapevt, sam pa ima izkušnje tudi z zdravljenjem svoje kronične bolezni. Tjaša Korelc, svetovalka in terapevtka spagirije, ter Darja Batista iz podjetja Biomons 1, svetovalka za podporo s kanabinoidi.

Skupaj smo predstavili, kaj je endokanabinoidni sistem, ki ga imajo vsi vretenčarji, torej tudi človek. Gostje pa so na podlagi svojih izkušenj in znanja predstavili delovanje kanabinoidov CBD, CBG in THC ter medicinskih gobic. Poudarili so tako podporo s kanabinoidi kot tudi celostno obravnavo človeka, ki si lahko krepi svoje zdravje in lajša bolezenske znake tudi z meditacijo, povezovanjem z naravo, primerno prehrano in še čim. Ne nazadnje tudi s pozitivnimi pogledom nase, na druge, na ves svet.

Gostje so omenili tudi nekaj bolezni, pri katerih so sami opazili spremembe na boljše zaradi podpore s kanabinoidi in sprememb v življenjskem slogu in prehrani, npr. epilepsija, fibriomalgija, borelioza, multipla skleroza in druge.

Oddajo si lahko ogledate tukaj:

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.