11:15, čet, 28. Mar

Oddaja Na glas: Vplivi alkoholizma na družinske odnose, predvsem otroke alkoholikov





V oddaji Na glas smo se posvetili družinskim odnosom v družinah, kjer vlada alkoholizem. Predvsem tistim družinam, kjer je eden od staršev alkoholik, otroci pa žal velikokrat največje žrtve take situacije. Vsi gostje so podali tudi sporočila tem otrokom.

Z nami je podelil izkušnjo iz svoje družine nekdanji alkoholik, ki je bil sprva sam eden takih otrok, nato pa oče otroku. Strokovnjaki iz različnih društev, kjer pomagajo alkoholikom in svojcem pa so povedali, kako se lahko alkoholikom in njihovim svojcem lahko pomaga.

Gostje so povedali med svojimi izpovedmi in nasveti drugim povedali tudi sporočila odvisnikom in njihovim svojcem. Med drugim, da naj odvisnik, ki opazi, da ne more več, čimprej poišče pomoč. To lahko najde pri raznih društvih ali v zdravstvenih ustanovah. V društvih in klubih ga bodo usmerili naprej in mu pomagali ter spodbujali. Tudi svojci lahko najdejo pomoč. Tako eni kot drugi bodo namreč zelo težko prišli ven iz brezna alkoholizma.

“Rešitve so, luč na koncu tunela zagotovo je,” je povedala Renata Štopfer. Damir Hribar pa je poudaril: “Jaz bi rad rekel vsem tem otrokom, ki trpijo trenutno, da niso sami. Vsem tem ženam, možem, družinam, da niso sami. Obstajajo dobri ljudje, ki so pripravljeni pomagati!”

Gostje:
Damir Hribar, Društvo anonimnih alkoholikov Maribor
Renata Štopfer, Društvo Ars Vitae, program Mostovi
Andrej Majer, Združenje zdravljenih odvisnikov Podravja
Nataša Sorko, Društvo Žarek upanja

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.