11:01, čet, 25. Apr

Oddaja Report: o čistilni akciji “Moji odpadki, moja skrb”, Festivalu čilija in čokolade ter osebni asistenci





V tokratni oddaji Report smo govorili o čistilni akciji “Moji odpadki, moja skrb”, Festivalu čilija in čokolade ter osebni asistenci.

Neva Pipan, koordinatorka mariborske čistilne akcije “Moji odpadki, moja skrb” je povedala, kako je bilo prvi vikend, ko so čistili reko Dravo in njeno nabrežje. To soboto so na vrsti trije mariborski potoki, ki se jih bo prav tako čistilo v strugi in njihova nabrežja. Aprilska vikenda pa sta namenjena čiščenju Maribora, nabiranju odpadkov v naravi, najprej na enem bregu, potem pa še na drugem. Izpostavila je še, da so v Dravi potapljači ponovno našli veliko odpadkov, ki so posledica vandalizma.

Ta petek in soboto, 25. 3. in 26. 3. 2022, je v Mariboru na Trgu Leona Štuklja ponovno Mednarodni festival čilija in čokolade. Predstavili se ne bodo samo ponudniki sladkih dobrot iz čokolade ter izdelkov s čiliji, ki so tudi v Sloveniji vse bolj cenjeni kot začimba, ampak se obeta tudi veliko animacijskih in umetniških aktivnosti. Ustvarjanje s čokolado, tekmovanje, kdo najhitreje poje pekočo hrano in še mnogo drugega bo za obiskovalce festivala. Vse to je predstavil soorganizator festivala Žiga Legnar.

Kar nekaj podrobnosti pa je o osebni asistenci, komu je namenjena, kdo je do nje upravičen in kako se zanjo zaprosi, na drugi strani pa kdo, predvsem pa kaj, dela kot osebni asistent, je povedal Matjaž Švab iz Zavoda Veliko srce, kjer nudijo svojim uporabnikom osebno asistenco. Povedal je še, da za uporabnike poskrbijo tudi z množico aktivnostih, jih peljejo na izlete, da se lahko družijo in še mnogo drugega.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.