07:29, pet, 29. Mar

Oddaja Report: S Slavcem Kovačičem o glasbeni poti, z županom Dupleka o Fašanku ter prispevek o Pokrajinskem muzeju Maribor





V tokratni oddaji Report je bil naš gost pevec in glasbenik Slavc Kovačič, z županom Dupleka Mitjo Horvatom pa smo spregovorili o pripravah na tradicionalno pustno povorko Fašank in se spomnili na prireditve ob kulturnem prazniku. Pripravili smo tudi prispevek o delovanju Pokrajinskega muzeja Maribor.

Slavc Kovačič nam je orisal svojop dolgoletno glasbeno pot v različnih bendih. Še zdaj sodeluje s Čudežnimi polji, s katerimi prav letos praznuje 50 let delovanja. Sicer pa je povedal tudi veliko o svojih učencih. Dolga leta je namreč mentor pevcem in pevkam, ki začenjajo svojo glasbeno pot.

Dupleški župan Mitja Horvat nam je zaupal, kako potekajo priprave na dupleški Fašank, tradicionalno pustno povorko, ki bo letos tekla po novi poti. Povedal pa nam je tudi, kaj pripravljajo na predvečer kulturnega praznika v Kulturnem domu Vurberk.

Bili smo tudi v POkrajinskem muzeju Maribor, kjer smo izvedeli več o letošnjem bogatem vsebinskem programu, ki so ga pripravili ob visoki obletnici ustanovitve tega muzeja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.