03:03, čet, 25. Apr

Oddelek po okužbi zdravnika ni zaprt, v samoizolacijo napotili najožje sodelavce





Zaposleni naj bi se vrnil iz počitnikovanja v Afriki, južoafriški sev pa še ni dokazan. Tudi oddelek ni zaprt, v samoizolacijo so napotili najožje sodelavce zdravnika.

FOTO: UKC Maribor

V luči aktualnih dogodkov, so iz UKC Maribor posredovali izjavo vodje Enote ta obvladovanje bolnišničnih okužb UKC Maribor, Lee Knez, dr. med. Ta je povedala, da delo nemoteno teče dalje: “Na oddelku smo napravili natančno epidemiološko poizvedbo zaradi lokacije, kjer je bila pridobljena okužba in posebne epidemiološke teže, ki jo to prinese s sabo. Zato smo bili pri načrtovanju ukrepov še posebej previdni.”

Okuženi zdravnik na oddelku ni bil prisoten, tako da oddelek nemoteno deluje še naprej, je pa delal v ambulanti, saj je imel na dan dela ambulantni dan: “Zaradi možnosti okužbe z južnofriškim sevom smo v samoizolacijo napotili najožje sodelavce, bolnike, ki so ta dan obiskali ambulanto, pa bomo obvestili, jim podali napotke in jih povabili na kontrolno testiranje.”

Za kateri sev gre bo znano v prihodnjih nekaj dneh

“Vsi zaposleni so upoštevali varovalne ukrepe, ki se ne razlikujejo od običajnih,” še pove Knezova in doda: “Opredelitev kateri sev je povzročil okužbo, torej če gre morebiti za južnoafriški sev, bo znano v prihodnjih dneh.”

Drugih okužb na oddelku naj sicer za zdaj ne bi zabeležili, če gre v resnici za južnoafriški sev, pa bo znano čez nekaj dni.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.