15:23, čet, 12. Sep

Odlična sezona na Mariborskem otoku: Kar 32 odstotkov kopalcev več kot lani





Podjetje Šport Maribor iz Skupine JHMB je 8. septembra zaključilo poletno kopalno sezono na Mariborskem otoku. Letošnjo sezono ocenjuje kot zelo uspešno, kar gre pripisati izjemno visokim poletnim temperaturam. Zaradi dežja je bilo kopališče zaprto samo tri dni, od tega en dan v septembrskem »podaljšku« sezone. Kopališče je v poletnih mesecih obiskalo 43.429 kopalcev, kar je 32 % več kot v letu 2023. V primerjavi z lanskim letom se je povečal tudi obratovalni čas kopališča in to za kar 64 %.

Največ obiskovalcev na Mariborskem otoku je Šport Maribor naštel v nedeljo, 30. junija, ko je kopališče obiskalo 2.225 kopalcev. Tisti vikend so se temperature prvič letos povzpele nad 30 °C. Običajno pa je med vikendi beležil od 1.000 do 1.500 obiskovalcev dnevno.

JHMB, d. o. o.

Za zelo dobro potezo se je izkazala tudi vzpostavitev dodatnega parkirišča v Koblarjevem zalivu, ki so ga obiskovalci z veseljem uporabljali. Prav tako je bil zaznan porast števila obiskovalcev, ki so se na Otok pripeljali s kolesom. Tudi avtobusni liniji, bivša linija 8 in sedanja G5, v obdobju od 21. junija do 8. septembra beležita na vstopni postaji Otok več kot 2.400 vstopov.

Predvsem pa Šport Maribor veseli dejstvo, da je obiskovalcem uspel ponuditi pestro paleto dodatnih vsebin; ustvarjalne delavnice pod vodstvom mentoric in mentorjev zavoda Mars ter delavnico izdelave lutk in Kamišibaj, ki sta na Otoku gostovala v okviru Poletnega lutkovnega pristana.

Na odbojkarskem igrišču so se obiskovalci s člani odbojkarskega kluba I-Vent Maribor urili v odbojki na mivki, tudi vadba na napihljivih blazinah je bila zelo dobro sprejeta in je popestrila avgustovske petkove dopoldneve. Za vroče poletne plesne ritme so med vikendi poskrbeli DJ-ji in animatorji plesne šole Vibe.

Vrhunec spremljevalnih vsebin pa je zagotovo bil prav poseben zaključek sezone, poimenovan Filmsko doživetje na Otoku; s projekcijo dveh filmov na prostem je upravljavec kopališča obiskovalcem v prijetnem ambientu pričaral dva čudovita poletna filmska večera, ki sta na Otok privabila več kot 300 filmskih navdušencev.

JHMB, d. o. o.

Medtem za prihodnje kopalne sezone intenzivno dela tudi na projektu ogrevanja bazenske vode; s tem želi v naslednjih letih podaljšati kopalno sezono in zadovoljiti tudi vse tiste kopalce, ki si želijo nekoliko toplejše vode.

Trenutno na območju Mariborskega otoka potekajo dela, ki vključujejo pripravo bazenskih kompleksov in ostale infrastrukture na zimske mesece. Zaradi varnosti obiskovalcev bo območje kopališča zaprto predvidoma še do 20. septembra. Šport Maribor se vsem sprehajalcem zahvaljuje za razumevanje.

Ob tem pa že vabi vse rekreativne kopalce, da v ponedeljek, 16. septembra, ponovno obiščejo kopališče Pristan, ki bo po poletnem premoru na široko odprlo vrata vsem ljubiteljem plavanja.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.