16:17, pon, 5. Avg

Odlične novice z atletskega stadiona: V finale uspelo Kristjanu Čehu in Tini Šutej





Na atletskem stadionu sta se prvič predstavila Kristjan Čeh in Tina Šutej. Čeh je v finale napredoval z devetim dosežkom, Tina pa je prav tako dobila mesto v velikem finalu.
V kvalifikacijah na atletskih tekmovališčih olimpijskih iger sta bila aktivna naša dva aduta Kristjan Čeh in Tina Šutej. Čehov prvi poizkus je bil neuspešen, pri metu nekaj čez 62 metrov je zaradi nezadovoljstva namreč prestopil. Pri drugem je disk zalučal 64,80 metra, pri tretjem 64,56 metra, kar je bila tretja daljava njegove skupine. V prvi kvalifikacijski skupini je Litovec Mykolas Alekna vrgel disk 67,47 metra, Čeh pa se je v finale uvrstil z devetim dosežkom.

V finale kar 20 atletinj v skoku s palico

Tina Šutej je po vseh težavah, ki jih je imela v letošnji sezoni, v skoku s palico preskočila 4.20 in 4.40 metra, višina 4.55 pa je bila zanjo previsoka. A bila tudi za številne ostale atletinje. Po pravilih bi se moralo v finale uvrstiti dvanajst najboljših, vendar se je krog zaradi neuspešnih poizkusov preostalih skakal s palico, razširil. Tako bo v finalu nastopilo kar 20 tekmovalk, med njimi tudi Tina Šutej.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.