12:22, sob, 20. Apr

Odlične uvrstitve predstavnikov Univerze v Mariboru na Mednarodnem spletnem sejmu inovacij in podjetništva





Tudi na prvem Mednarodnem spletnem sejmu inovacij in podjetništva »Sarajevo 2020«, ki je potekal 23. in 24. novembra 2020, so se predstavniki Univerze v Mariboru odlično odrezali.

FOTO: UM Maribor

Zlato medaljo in nagrado v vrednosti 1.500 evrov je prejel izum ‘METHOD FOR TREATMENT MEDICAL DEVICES MADE FROM NICKEL – TITANIUM (NITI) ALLOYS’, inovatorjev Ite Junkar, Roka Zaplotnika, Metke Benčina in Mirana Moze​tiča z Instituta ‘Jožef Stefan’.

Srebrno medaljo in nagrado v vrednosti 1.000 evrov je prejel izum ‘DECOMPOSITION OF COMPOUND MUSCLE ACTION POTENTIALS’, inovatorja prof. dr. ​Aleša Holobarja z Univerze v Mariboru.

Srebrno medaljo in nagrado v vrednosti 1.000 evrov je prejel izum ‘MEMORY DEVICE AND METHOD FOR ITS OPERATION’, inovatorjev Dragana Mihailovića, Damjana Svetine, Anžeta Mraza in Roka Venturinija z Instituta ‘Jožef Stefan’

Spletnega sejma »Sarajevo 2020« je udeležilo 1200 udeležencev

Bronasto medaljo in nagrado v vrednosti 500 evrov je prejel izum ‘METHOD AND DEVICE FOR THE STORING, INSPECTION CONTROL AND RETRIEVAL OF DATA FROM A PERMANENTLY IMMUTABLE, DISTRIBUTED AND DECENTRALIZED STORAGE, inovatorjev doc. dr. Muhameda Turkanovića, viš. pred. dr.​ ​Boštjana Kežmaha, doc. dr. Aide Kamišalić Latifić, Blaža Podgorelca, mag. Marjane Heričko in prof. dr. Marjana Herička z Univerze v Mariboru.

Spletnega sejma »Sarajevo 2020« je udeležilo 1200 udeležencev, ki si je lahko ogledalo 237 virtualnih stojnic malih in srednje velikih podjetij, inovatorjev in investitorjev iz Bosne in Hercegovine, Slovenije, Srbije, Črne Gore, Hrvaške in Severne Makedonije.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.