21:29, čet, 25. Apr

ODLIČNO: Na smuku v Wengnu dva Slovenca do točk





Aleksander Aamodt Kilde je absolutni zmagovalec letošnjega 93. pokala Lauberhorn. Norvežan je v Wengnu v Švici v dveh dneh zmagal na dveh tekmah, danes je zmagal na skrajšanem smuku, v petek pa je bil najhitrejši na superveleslalomu. Oba Slovenca sta tekmo končala med dobitniki točk, Martin Čater na 24. in Miha Hrobat na 28. mestu.

Kilde je na smuku, ki so mu zaradi močnega vetra odvzeli nekaj spektakularnosti, zmagal z veliko prednostjo.

Trenutno prvi domači švicarski zvezdnik Marco Odermatt je osvojil stopničke z drugim mestom, a je za Norvežanom zaostal 88 stotink sekunde.

Tretje mesto je pripadlo Italijanu. Mattia Casse je zaostal eno sekundo in stotinko za prve stopničke na tekmah v Wengnu. V svetovnem pokalu se je drugič zavihtel na oder za zmagovalce, po tretjem mestu decembra na smuku v Val Gardeni.

V nedeljo slalom

Smučarski praznik v Švici se bo sklenil v nedeljo s slalomsko klasiko. Slovenske barve bo v nedeljo na slalomu zastopal Štefan Hadalin.

Kilde je lani zmagal na prvem, Avstrijec Vincent Kriechmayer pa na drugem smuku v Wengnu, slalomsko klasiko pa je dobil Norvežan Lucas Braathen.

Po petkovem dnevu za pozabo, ko je Čater ostal brez točk, Hrobat pa ni šel na start, sta se danes oba slovenska smučarja uvrstila v najboljšo trideseterico. Čater je zaostal 2,30, Hrobat pa 2,39 sekunde.

Čater je bil sicer na tem smuku že štirikrat del prve enajsterice, lani je bil šesti in deseti, leta 2019 osmi, leta 2018 pa 11.

Olimpijski šampion iz Pekinga Švicar Beat Feuz je danes v Wengnu odpeljal svoj zadnji smuk, ko je startal kot enajsti. Feuz bo tekmovalno pot končal konec prihodnjega tedna na smuku v Kitzbühelu. Petintridesetletni Feuz je sicer s petim mestom izenačil svoj najboljši dosežek sezone peto mesto s smuka v Lake Louisu.
VIR: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.