17:42, čet, 28. Mar

Odločitev v roke Tavaresa





Kapetan NK Maribor, Marcos Tavares, bo odločil kdo od mladih slovenskih nogometašev bo v Barceloni spoznal Peléja.

Brazilski nogometaš, Marcos Tavares, ki že od leta 2008 brani vijolične barve NK Maribor, bo imel to poletje prav posebno nalogo. V sklopu natečaja Zaigraj kot Pelé bo namreč izbiral mlado nogometno trojico, ki bo v prvih septembrskih dneh odpotovala v nogometni kamp naravnost v Barcelono. Tam bodo mladi športni upi poleg španskih treningov spoznali tudi nogometno legendo Peléja in tako doživeli sanje vsakega nogometaša.

Vir :
Foto: Luka Rudman

“Pelé je kralj. Kralj nogometa, vzor mladim in starim. Kjerkoli sem kot mlad nogometaš nastopal, smo ga prav vsi želeli posnemati. Žal ga osebno še nisem imel priložnosti spoznati, bi pa mi ta dogodek tudi danes nedvomno še vedno pomenil nepozabno izkušnjo. Tudi pri 33 letih bi ga nemudoma vprašal po nasvetih in najboljših načinih za zabijanje golov”,  doda ambasador akcije Marcos Tavares.

In ravno Peléjevi legendarni načini zabijanja golov so glavno vodilo natečaja, katerega se lahko v naslednjem mesecu udeležijo fantje in dekleta iz vse Slovenije, starejši od 14 let. Nogometno znanje, domiselnost in kreativnost izvedbe ter pozitivna športna energija bodo glavni kriteriji, po kateri bo komisija na čelu z Marcosom Tavaresom izbirala najboljše.

Foto: Luka Rudman
Foto: Luka Rudman

 

K sodelovanju so povabljeni tako mladi nogometaši, ki svoje znanje gradijo v nogometnih klubih kot tudi tisti, ki še kako vredne izkušnje pridobivajo na uličnih igriščih, kot je to nekoč počel tudi Marcos Tavares. “Kot vsakemu Brazilcu je bila tudi meni prva igrača nogometna žoga. Nosil sem jo vsepovsod, z mano je bila ves dan, ko sem igral nogomet na ulici in zvečer v postelji, saj sem z žogo tudi spal. S treningi sem začel pri devetih letih, tedaj sem se namreč že priključil nogometni šoli kluba Internacional.”  Vsem mladim, ki želijo po njegovih in Peléjevih stopinjah, pa polaga na nogometno srce: “Trening, trening in še enkrat trening. Talent veliko pomeni, vendar ni dovolj. Brez truda in vsakodnevnega dela ter odrekanja preprosto ni uspeha.” Nedvomno bo na tej poti neprecenljiva tudi izkušnja barcelonskega treninga in srečanja z idolom številnih nogometašev po vsem svetu, legendarnim Peléjem.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.