05:22, sob, 6. Jul

Odpovedana finalna serija, Slovenca sta si razdelila sedmo mesto





Japonec Ryoyu Kobayashi (115,6) je zmagovalec posamične tekme smučarskih skakalcev za svetovni pokal v nemškem Willingenu. Drugi je bil Norvežan Halvor Egner Granerud (111,6), tretji pa njegov rojak Marius Lindvik (107,0). Najboljša Slovenca sta bila Lovro Kos in Žiga Jelar, ki sta si po odpovedani finalni seriji razdelila sedmo mesto.

Žiga Jelar (95,1) je prišel do uvrstitve sezone, potem ko je kot prvi od Slovencev skočil 132 m in na koncu zasedel sedmo mesto. To je sicer četrta posamična uvrstitev med najboljšo deseterico ter druga najvišja v karieri 24-letnega skakalca. Najboljši je bil pred slabima dvema letoma v Lillehammerju, ko je stal na drugi stopnički odra za zmagovalce.

Povsem enak izkupiček je imel na koncu Lovro Kos, ki je bil sicer 3,5 m krajši od Jelarja. S sedmim mestom je šestič v tej sezoni zaključil tekmo med najboljšimi desetimi.

Precej več težav sta imela v edini tekmovalni seriji Anže Lanišek (48,0) in Timi Zajc (43,2). Lanišek, najboljši od slovenskih skakalcev v svetovnem pokalu je v zahtevnih razmerah skočil 104,5 metra in zasedel 36. mesto, medtem ko je bil Zajc pol metra daljši in končal dve mesti za svojim reprezentančnim kolegom.

Od varovancev glavnega trenerja Roberta Hrgote sta do točk prišla še brata Prevc. Cene Prevc (82,0) je bil 15., potem ko je pristal pri 126 m. Njegov brat Peter Prevc (79,7) pa je osvojil 17. mesto s 127 m dolgim skokom.

Lanišek v skupnem seštevku na petem mestu

V skupnem seštevku je znova vodstvo prevzel Kobayashi (1136 točk), ki je izkoristil slabši skok do danes vodilnega Nemca Karla Geigerja. Ta je bil šele 20., v skupnem seštevku pa ima Japonec 28 točk naskoka. Tretji je Granerud z 865 točkami. Lanišek je ohranil peto mesto in ostaja pri 641 točkah.

Na tekmi, na kateri je imela žirija ogromno dela z močnejšim vetrom v prsi, je sicer nastopilo le 47 skakalcev. Veter se je skozi serijo vse bolj krepil, zaradi česar je žirija na koncu odpovedala drugo serijo, obveljali pa so izidi po 67 minut trajajoči prvi.

Organizatorji bodo skušali v nedeljo izpeljati še po eno žensko in moško posamično tekmo. Ženska bo na sporedu ob 10. uri, moška pa ob 15.15.

Vir: STA

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.