09:29, tor, 23. Apr

Odpovedi martinovanj se vrstijo, ne bo ga niti v najstarejšem mestu v Sloveniji





Kljub želji, da se prazniku vina v najstarejšem mestu letos poklonimo s tradicionalnim programom martinovanja, slednje zaradi zaostrenih epidemioloških razmer, žal ne bo mogoče.

Na podlagi okrožnice Zdravstvenega doma Ptuj in Splošne bolnišnice Ptuj je Zavod za turizem Ptuj skupaj z Mestno občino Ptuj sprejel odločitev o odpovedi javnega dela dvodnevne prireditve v četrtek, 11. 11., in v soboto, 13. 11. 2021.

V kolikor bodo epidemiološke razmere dopuščale, bo v nedeljo, 7. novembra 2021, premierno izveden Potep po vinogradih Mestnega Vrha, v okviru katerega bodo med 10. in 18. uro vrata za obiskovalce odprli ponudniki na Mestnem vrhu, protokolarni del programa pa se bo odvijal na digitalnih kanalih.

Za podrobnejše informacije vas vabimo, da spremljate spletno stran www.visitptuj.eu, v okviru katere vas bomo redno obveščali o novostih, so sporočili v sporočilu za javnost.

Prav tako ne bo martinovanja v Občini Rače-Fram: “Zaradi slabih epidemioloških razmer in velikega števila okužb s SARS-CoV2 (COVID-19) ter pričakovanega zaostrovanja ukrepov za zajezitev okužb sta se Občina Rače – Fram in Društvo vinogradnikov Rače – Fram odločila, da tradicionalno prireditev martinovanje, ki bi bilo na grajskem dvorišču v Račah v soboto, 6. 11. 2021, odpovesta.”

Odpoved so sprejeli tudi na podlagi predloga dopisa Zdravstvenega doma dr. Adolfa Drolca Maribor, v katerem so zaradi vedno slabše epidemiološke slike, ki jo zdravstveni sistem v naši državi le še s težavo obvladuje, predlagali odpoved vseh oblik organiziranega zbiranja: “S sprejeto odločitvijo bi radi po svojih močeh pripomogli k zaščiti posameznikov in širšega okolja in s ciljem omejitve širjenja virusa ravnali maksimalno odgovorno.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.