00:31, sob, 27. Jul

Odprli energetsko saniran Študentski dom 4





Danes so v Študentskih domovih (ŠD) Maribor uradno odprli energetsko saniran Študentski dom – 4, ki je bil zgrajen pred 36. leti in nadgrajen z etažo mansarde pred 17. leti.

Z energetsko sanacijo bodo tako po besedah direktorice ŠD Maribor Lidije Divjak Mirnik, prihranili več kot 30 % letne energije in študentom omogočili kvalitetnejše bivanje. “Izvedli smo novo izolacijo pročelja, dodatno izolacijo stropa v mansardi, zamenjali stavbno pohištvo v mansardi in žaluzije po celem domu, ter dodali številne ukrepe na področju strojnih instalacij: hidravlično uravnoteževanje ogrevalnega sistema, vgradnjo sistema za avtomatsko polnjenje in odplinjevanje vode za ogrevanje, vgradili termostatske ventile in toplotno črpalko za ogrevanje sanitarne vode in uvedli energetski monitoring. Prav tako pa smo dodali tudi napis ŠTUDENTSKI DOMOVI, ki je viden po celem Mariboru” je dodala Divjak Mirnikova.

unnamed (6)

Vrednost gradbene pogodbe za energetsko sanacijo je znašala 386.535,00 EUR z DDV. Od tega so investicijsko vrednost krili iz nepovratnih evropskih sredstev v višini 280.392,63 EUR, preostali del v višini 110.000,00 EUR pa so sofinancirali Študentski domovi Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.