05:39, sre, 3. Jul

Odprt je natečaj za študentske in dijaške rock skupine Šourock 24





Študentska organizacija Univerze v Mariboru (ŠOUM) je objavila natečaj za študentske/dijaške glasbene rock skupine “Šourock 24”.

ŠOUM sedaj že več kot 20 let pomaga mladim glasbenikom na njihovi glasbeni poti in jih hkrati nagradi za ustvarjalnost. Zmagovalna zasedba bo prejela nagrado v vrednosti 1.000 evrov, podporo pri grajenju glasbene poti in več nastopov po Sloveniji (Gora Rocka, Festival Lent, Lampiončki, studio Glas podzemlja, Šourock 25 …).

Na letošnji festival se lahko prijavijo glasbene skupine, ki imajo vsaj polovico članov s statusom študenta ali dijaka v skladu z veljavno slovensko zakonodajo, imajo repertoar vsaj dveh skladb, od katerih mora biti vsaj ena avtorska. Razpis je objavljen na spletni strani TUKAJ, rok za prijavo je 30. junij 2024.

Glasbene skupine, ki bodo izbrane na podlagi posnetka in opisa, se bodo na odru Študentskega kulturno-prireditvenega centra ŠTUK predstavile v treh večerih. Skupine, ki bodo pokazale največji potencial, se bodo predstavile še v velikem – finalnem večeru, ki bo izveden v mesecu oktobru. “Potem ko smo uspešno prebili mejo 20 let natečaja, se ekipa ne ustavlja. Na krilih vedno večje popularnosti natečaja ter uspehov tako zmagovalcev, kakor tudi ostalih nastopajočih, je Šourock dokazal, da velja za največji tovrstni festival v Sloveniji. Mladim glasbenim skupinam še naprej predstavlja odlično odskočno desko v svet glasbene industrije. Zelo nas veseli, da iz leta v leto sodeluje vedno več kvalitetnih ustvarjalcev avtorske glasbe in lahko z zagotovostjo trdimo je pred nami obdobje, ko bomo lahko množično prihajali na koncerte nove generacije,” je dejal vodja projekta Anej Pevec.

Bend Before time, zmagovalec Šourock 2023. Vir: ŠOUM

Strokovno komisijo v tej sezoni sestavljajo:
– Robert Novak, manager in član rockovske zasedbe Mi2, sodeluje s številnimi ustvarjalci;
– Marko Furek, profesor glasbe in član številnih znanih glasbenih zasedb;
– Denis Jančič, eden najboljših slovenskih rock bobnarjev, sodeluje s številnimi ustvarjalci;
– Matic Jereb, vokalist, član zasedbe Stari pes, sodeluje z znanimi izvajalci (Leopold I.);
– Tine Matjašič, frontman in avtor komadov skupine Alo!Stari.

ŠOUM bo zmagovalni skupini natečaja, ki jo bo izbrala strokovna žirija, podelil glavno nagrado v višini 1.000 evrov bruto, ki ga lahko skupina porabi po lastni izbiri.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.