07:55, sre, 3. Jul

Odprto pismo Agenciji za energijo poslanca Breznika





Poslanec Franc Breznik je na Agencijo RS za energijo poslal odprto pismo, v katerem predlaga prestavitev datum začetka uporabe novega načina obračunavanja omrežnine za vsaj dve leti. V zvezi s tem je na vlado naslovil tudi poslansko pobudo.

Poslanec Franc Breznik je v začetku tega tedna Agenciji za energijo, njeni direktorici Duški Godina, poslal odprto pismo. V le-tem direktorico poziva, naj zamakne nov sistem obračunavanja omrežnine pri elektriki, ki je napovedan za 1. julij letos.

Njegov poziv v celoti objavljamo spodaj. V njem sicer navaja, da je nov sistem, ki se uvaja, izredno kompleksen in marsikomu nejasen, zato so pričakovane spremembe sprožile veliko vprašanj in skrbi o tem, kako bodo te spremembe vplivale na stroške električne energijo in ali je nov sistem prestrog do energetsko intenzivnih podjetij.

Breznik v odprtem pismu Agenciji RS za energijo predlaga, da dobro premisli, ali je takšen način obračunavanja omrežnine ustrezen in ljudem ter gospodarstvu ne povzroča dodatnih visokih stroškov. Predlaga, da prestavi datum začetka uporabe novega načina obračunavanja omrežnine vsaj za dve leti, in s tem da gospodarstvu potreben čas za prilagoditev, saj bodo spremembe zanje pomenile veliko dodatno stroškovno obremenitev.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.