16:13, pet, 29. Mar

Odstopil avstrijski kancler





Po umiku bivšega avstrijskega kanclerja in prvaka ljudske stranke Sebastiana Kurza iz politike je njegov naslednik na kanclerskem položaju Alexander Schallenberg danes popoldan sporočil, da se umika z vodstva avstrijske vlade. Po poročanju avstrijskih medijev je velika verjetnost, da bo vodenje avstrijske vlade že v petek prevzel Karl Nehammer.

Nehammer, ki tako kot oba dosedanja avstrijska kanclerja prihaja iz ljudske stranke (ÖVP), je bil doslej notranji minister.

35-letni Kurz, ki je pred kratkim postal prvič oče, je danes sporočil, da se po desetih letih umika iz politike in da bo sedaj čas namenil družini.

Kurz je oktobra po korupcijskem škandalu in preiskavi odstopil s položaja kanclerja, kjer ga je nasledil dotedanji zunanji minister Schallenberg. V okviru škandala Kurza preiskujejo zaradi očitkov poneverbe in krivega pričanja. Gre predvsem za njegovo vlogo pri domnevnem kupovanju pristranskega medijskega poročanja in javnomnenjskih anket z davkoplačevalskim denarjem.

Po odstopu s čela vlade se je Kurz vrnil v poslanske klopi, kjer je prevzel vodenje poslanske skupine ÖVP. Zdaj pa se je umaknil tudi s teh položajev.

vir.: sta

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.