10:18, pet, 29. Mar

Odstopila dva člana sveta zavoda Športnega Parka Ruše





Kot smo že poročali, so na včerajšnji seji v Občini Ruše, govorili tudi o ceniku storitev v Športnem parku Ruše. A presenečenje je bilo to, da sta odstopila dva člana zavoda Športnega parka Ruše.

Svetnik Darko Knez – ZA je dejal, da ga čudi, da je toliko govora o cenah, nihče pa ne omeni, da sta odstopila dva člana sveta zavoda: “Sem član KMVI-ja, jaz tega podatka nimam. Danes pa se seznanjamo o nekih cenah. Ne  vem, ali sta odstopila zaradi pritiskov kogarkoli, ne vem. Ne zdi pa se mi to okej.” V nadaljevanju je pojasnil, da naj bi šlo za Miha Žižka in Viktorja Rokavca.

Lovro Bačun, predsednik KVMI, je dejal: “Nimam informacij o kakršnemkoli odstopu.Direktorica Občinske uprave Katja Markač Hrovatin je ob tem dejala: “Odstopil je predstavnik, ki je imenovan oz. predlagan s strani zainteresirane javnosti. Te postopke smo zavodu že sporočili, ker je po starem statutu oz. obstoječem statutu zavod določen zapeljati postopke, med tem, ko smo včeraj, konec dneva dobili odstopno izjavo še enega člana, ki je imenovan s strani ustanovitelja in nismo pa še obvestili KMVI-ja.”

V zvezi z odstopoma smo se obrnili na Športni park Ruše. Mojca Jančar, predsednica sveta zavoda nam je pojasnila: “Potrjujem, da sta podala odstopne izjave dva člana sveta zavoda. Predstavniku ustanovitelja bo mandat prenehal, ko bo svet zavoda na svoji seji sprejel ugotovitveni sklep (Statut Javnega zavoda Center za mlade Ruše, čl.15, od. 2). Odstopil je tudi predstavnik zainteresirane javnosti.
Za njuno obrazložitev se obrnite na njiju.”

Postopek imenovanja novih članov bo stekel, ko bo svet zavoda sprejel sklep o njunem odstopu, še pojasni Jančarjeva in doda: “Natančna časovnica, do sedaj ni bila določena v nobenem od aktov, odlokok u ustanovitvi Javnega zavoda Športni park Ruše v 11. čl. 7. od. govori le, da se bo postopek in imenovanje oziroma izvolitev članov sveta zavoda podrobneje uredila v Statutu zavoda, h kateremu pa je bilo podano soglasje na zadnji seji občinskega sveta in bo v obravnavi na naslednji seji sveta zavoda.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.