Odstopila notranji minister Hojs in direktor policije Travner, Počivalšku odvzeli prostost

Notranji minister Aleš Hojs je na novinarski konferenci sporočil, da je premierju Janezu Janši danes ponudil svoj odstop.

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs,. Vir: RTV SLO (https://parlamentarni.rtvslo.si/)

Janez Janša pa ga je sprejel. Ob tem je Hojs dodal, da je sam sprejel tudi odstop generalnega direktorja policije Antona Travnerja.

Počivalšku med hišno preiskavo odvzeli prostost

Kot je pojasnil Hojs, o današnjih hišnih preiskavah glede nakupov opreme vnaprej ni bil obveščen, danes okoli 8. ure pa ga je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica obvestil, da NPU izvaja hišne preiskave pri več osebah in na več lokacijah, med drugim tudi pri varovani osebi, ministru za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravku Počivalšku. Uro za tem je prejel tudi obvestilo, da je bila ministru za čas hišne preiskave odvzeta prostost.

Hojs meni, da je današnje dogajanje politično motivirano delo, da gre za politične postopke in v tej zvezi sprejema “politično odgovornost, ker je ta na ministru”. Tako je predsedniku vlade poslal svoj odstop, ki ga je ta tudi že sprejel, je pojasnil.

“Težko me boste prepričali, da ne gre za politično policijo, da ne gre za to, da policija ni v službi državljanov, ampak v službi globoke države,” je še dodal.
VIR: STA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

0 KOMENTARJEV