08:06, sre, 28. Sep

Odziv MO Maribor: “Površina na območju Betnavskega gozda, ni v lasti MO Maribor in je zato naš koncesionar ne vzdržuje”

V naše uredništvo je konec julija poklicala bralka Marija: “Na Tržaški cesti in Ulici Eve Lovše, tik ob Betnavskem gozdu, so na občini očitno pozabili na vzdrževanje. Grozno je, kmalu bo pločnik neprehoden. Vse je zaraščeno, občutek ni prijeten.” Več lahko preberete TUKAJ.

Vprašanja zakaj je temu tako, smo še isti dan naslovili na Mestno občino Maribor. Njihovih odgovorov nismo prejeli vse do tega tedna, smo pa nekaj dni po objavi prvotnega članka zasledili, da so posredovali, saj se je to območje že uredilo.

Zelenje odstranijo, ko preraste zidno pregrado

Ko pa smo le dobili pojasnila z Mestne občine Maribor, pa so le-ta bila bolj skopa: “Lokacija je bila urejena v prejšnjem tednu, izvedla se je odstranitev prerasle vegetacije in tako sprostitev pločnika. Gre za površino na območju Betnavskega gozda, ki ni v lasti MO Maribor in je zato naš koncesionar ne vzdržuje. V dogovoru s koncesionarjem vsakič, ko zelenje čez zidno pregrado preraste na javno površino, le-tega odstranimo.”

Zelenje na tem mestu je že kar nekaj časa rastlo tako kot je vidno na spodnjih fotografijah, a očitno je bilo koncesionarja potrebno spomniti, da to tudi uredi.

V kolikor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Comment

  • Samo

    12 avgusta, 2022

    Kako bodo na UE enoti ukrepali za odpravo in čiščenje plevela naj pojasnijo ! Menda je UE MB odgovorna in prva pozvana za ukrepanje .

    Replay

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *