05:48, sob, 20. Apr

Odziv na dela v Trčovi: “Izvajalec del pozvan k pogostejšemu vzdrževanju prevoznosti javne poti”





Poročali smo, da so se na nas obrnili prebivalci Trčove, ki živijo na delu Trčove med hišnimi številkami 281 in 285. Dejali so nam, da so na cesti, ki vodi do njihovih hiš, sanirali kanalizacijo, med sanacijo pa cesto popolnoma uničili.

“Z avtomobilom je nemogoče voziti, hodimo peš, vendar imamo dovolj. Želimo, da se cesta nemudoma sanira. Obrnili smo se na Mestno občino Maribor, a brez posluha,” so nam dejali.

“Gradnja ni mogoča brez popolne zapre javne poti”

Na Mestni občini Maribor so nam dejali, da se v naselju Trčova na več odsekih gradi nova komunalna kanalizacija, na nekaterih se še dodatno menjuje dotrajano vodovodno omrežje. “Tako je tudi na odseku Trčove od 281 in vse do 177B. Gradnja ni mogoča brez popolne zapore javne poti, obvozi na tem odseku niso mogoči.”

Dela na kanalizaciji so bila pred kratkim zaključena, od ponedeljka 1.8.2022 se nadaljuje menjava vodovoda, povedo v nadaljevanju. “Javna pot je na tem delu zelo strma in ozka, kar je tudi razlog, da se gramozirano cestišče z vožnjo uniči prej kot na ostalih cestiščih.”

“Po več pozivih občanov v tem tednu je bil izvajalec del pozvan k pogostejšemu vzdrževanju prevoznosti javne poti, kar bo v kratkem tudi izvedeno.”

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.