20:15, tor, 6. Avg

Odziv SVZ Hrastovec po napadu na zaposleno s strani stanovalca





Pred dnevi smo poročali o napadu na zaposleno v enem izmed zavodov na območju Policijske uprave Maribor. Zdaj so se na naša vprašanja odzvali tudi v SVZ Hrastovec.

“V preteklih dneh je, kot imate informacijo, prišlo do napada stanovalca na delavko zavoda, katera je pri tem utrpela telesne poškodbe. Zaposlena je bila odpeljana v UKC Maribor in še isti dan odpuščena v domačo oskrbo. V zvezi z napadom je bila podana prijava na Policijo, obveščeno je bilo tudi resorno ministrstvo,” so za Lokalec.si pojasnili v SVZ Hrastovec.

Opozarjajo na prenizke kadrovske normative

“V zadnjih dveh letih v zavodu posebno pozornost namenjamo varnosti zaposlenih, zato smo montirali nov peager sistem klica v sili s katerim lahko zaposleni v stiski prikličejo pomoč, najeli smo varnostno službo, izobražujemo zaposlene, vendar vseh neljubih dogodkov ne moremo preprečiti. Socialno varstveni zavodi že vrsto let opozarjamo na prenizke kadrovske normative, saj bi z večjim številom kadra (dva nočna delavca na enoti) bistveno izboljšali varnostno situacijo na zahtevnejših enotah,” so še za naš medij sporočili iz Socialno varstvena zavoda Hrastovec.

O incidentu nas je sicer obvestila bralka, ki nam je zaupala, da naj bi eden izmed pacientov napadel zaposleno, staro nekaj več kot 20 let in ji zadal poškodbe. Obrnili smo se na PU Maribor, kjer so potrdili, da obravnavajo dogodek, o katerem so bili obveščeni 26. julija in v katerem naj bi eden od varovancev lažje poškodoval zaposleno: “O kaznivem dejanju povzročitve lahke telesne poškodbe (122. čl. KZ-1) še zbiramo obvestila.”

Poškodoval naj bi ji obraz

Čeprav so nam na PU Maribor odgovorili, da gre za lažje poškodbe, smo od naših virov izvedeli, da naj bi bile poškodbe precej resne, zaposlena naj bi bila močno poškodovana po obrazu, v napadu pa naj bi se poškodoval tudi pacient sam.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.