15:09, ned, 1. Okt

OFEM prosi študente za 15-dnevno prostovoljno začasno izselitev iz študentskih sob, da bodo lahko nastanili športnike in vzpostavili športno vas

Več kot 1.300 stanovalcev študentskih domov je svoje sobe že odstopilo mladim športnikom Olimpijskega festivala evropske mladine. Poziv preostalim stanovalcem, da z začasno izselitvijo med poletnimi počitnicami pomagajo spisati športno zgodovino.

Maribor je vselej veljal za mesto s športnim srcem, letos julija pa bo to srce utripalo močneje kot kadarkoli. Takrat bo namreč potekal OFEM – največji športni dogodek za mlade, ki bo v naše mesto pripeljal 3.600 udeležencev iz vse Evrope. Organizacija tako pomembnega dogodka prinaša številne prednosti za mesto, skupnost in prebivalce, med drugim prenovo športne infrastrukture in študentskih domov ter razvoj mesta kot turistične destinacije. Hkrati pa gre za izjemen logistični zalogaj, zato bo za izvedbo na najvišji možni ravni potrebno medsebojno sodelovanje. Trenutno so na potezi stanovalci študentskih domov, ki jih organizatorji prosijo za 15-dnevno začasno izselitev, s katero bodo omogočili nastanitev športnikov in vzpostavitev olimpijske vasi.

Rezervirane so vse ustrezne in razpoložljive turistične kapacitete v Mariboru in okolici

Organizatorji Olimpijskega festivala evropske mladine so za namen namestitve udeležencev dogodka rezervirali vse ustrezne in razpoložljive turistične kapacitete v Mariboru in okolici, žal pa je ponudba nastanitvenih možnosti za tako veliko število udeležencev preprosto preskromna. Rešitev za vzpostavitev olimpijske vasi, v kateri po zahtevi Evropskega olimpijskega komiteja bivajo izključno športniki in spremljevalno osebje, tako predstavljajo študentski domovi.

Gre za prostovoljno začasno izselitev

Odločitev o podpisu aneksa o začasni izselitvi med 17. in 31. 7. 2023 je za stanovalce študentskih domov povsem prostovoljna. V zameno za izselitev med poletnimi počitnicami, seveda po izpitnih rokih, bodo študenti oproščeni plačila najemnine za ves julij. Direktorica OFEM Nataša Ritonja poudarja, da jim bodo zagotavljali podporo skozi celoten postopek: “Zavedamo se, da sta začasna izselitev in ponovna vselitev lahko stresni in naporni, zato bomo naredili vse, kar je v naši moči, da bo ta proces za stanovalce minimalno obremenjujoč. Poskrbeli bomo tako za selitvene škatle in fizično pomoč pri selitvi teh škatel, zagotovljena pa bo tudi varna hramba stvari za vse tiste, ki jih ne morejo odnesti domov, ter čiščenje pred izselitvijo in po njej.”

Čas za odločitev in podpis aneksa se izteka

Čas za končno odločitev in podpis aneksa se izteče 23. januarja 2023. Do zdaj je svoje sobe mladim športnikom odstopilo že več kot 1.300 stanovalcem študentskih domov, kar organizatorjem vliva optimizem: “Verjamemo v naše mladostnike, verjamemo, da bodo prepoznali pomen dogodka in bodo svoje sobe za ta kratki čas prepustili mladim športnikom. S tem bodo soustvarili vznemirljivo poglavje slovenske zgodovine športnih dogodkov. Vsem, ki so se za izselitev že odločili ali pa bodo to storili v naslednjih dneh, smo izredno hvaležni za njihov doprinos.”

Filip Flisar: “Vsi bomo morali kot mesto stopiti skupaj.”

Optimističen je tudi nekdanji olimpijec in ambasador OFEM-a Filip Flisar, ki zaupa v športni duh Mariborčanov: “Vsi bomo morali kot mesto stopiti skupaj, ker je to velik festival, ki za vsakega Mariborčana nekaj pomeni – športna infrastruktura se bo razvijala, prav tako utrip mesta. Zato podprimo dogodek, naredimo to vsi skupaj. K nam pridejo najboljši mladi športniki, pokažimo jim, da smo tudi Mariborčani v srcu najboljši.«

Študenti se lahko za vse dodatne informacije oz. pojasnila obrnejo na umsd@um.si ali na info@eyof-maribor.com

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

Triglav