00:36, pet, 26. Apr

Okrepitev NK Maribor: Iz Domžal prihaja Andraž Žinič





Prestopni rok v Ljudskem vrtu je dobil novo poglavje. Predstavljamo naslednjega novinca v vijoličastem, ki smo ga dobro spoznali na slovenskih igriščih: Andraž Žinič bo zapolnil vrzel na desni strani obrambne vrste. Doslej je 23-letni branilec v dresu Domžal odigral 70 prvenstvenih tekem, v petek pa je že opravil prvi trening v Ljudskem vrtu, so sporočili na spletni strani NK Maribor.

“Milec je poškodovan, še nekaj časa ga ne bo na igrišču in poiskati smo morali novo rešitev”

“Našli smo najprimernejšo za vse vpletene strani, zagotovo najboljšo med uresničljivimi v našem prostoru. Izbrali smo fanta, ki je potrdil nadarjenost in ima kljub mladosti že precejšnjo kilometrino v prvoligaški konkurenci. Veseli spoznanje, da smo sklenili dogovor z Domžalami in se je lahko Andraž priključil v najkrajšem času. Dobro smo seznanjeni z njegovimi zmožnostmi, je v delovnem ritmu, pozna ligo in ga lahko takoj aktiviramo, tako da bo v kadru že za nedeljsko tekmo v Kopru,” je novo kadrovsko potezo na spletni strani NK Maribor pojasnil športni direktor Marko Šuler.

Večkratni član mlajših reprezentančnih selekcij (na UEFA U-21 evropskem prvenstvu je odigral vse 3 tekme proti Španiji, Italiji in Češki, s polno minutažo) je bil od spomladanskega dela sezone 2019/20 na nasprotni strani, se uveljavil v slovenskem prvoligaškem tekmovanju, ob klicu iz Ljudskega vrta pa ni potreboval časa za razmislek.

“Vse se je hitro odvilo, prestop se je zgodil v enem popoldnevu. Zahvaljujem se za zaupanje, res sem zelo vesel, da je največji klub v Sloveniji izkazal zanimanje zame. Vem, kam prihajam. Klubske ambicije so visoke, takšne so tudi moje, rad bi zbiral lovorike in prihajam z veliko željo po nadaljnjem dokazovanju. Doslej sem bil na nasprotni strani, Domžale so mi omogočile priložnost za razvojno pot, zdaj pa sem tukaj z velikim motivom na začetku nove zgodbe. Igralce dobro poznam, telesno sem ustrezno pripravljen, saj sem oddelal celotne priprave in tudi glede prilagajanja na taktične zahteve, način igre verjamem, da ne bom potreboval veliko časa. Lepo bo igrati ob takšni podpori s tribun in z nestrpnostjo pričakujem prve minute na igrišču,” v prvem vijol’čnem intervjuju za uradno spletno stran NK Maribor dejal Andraž Žinič, ki si je izbral dres s št. 29. Podpisal je pogodbo, veljavno do leta 2025.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.