19:20, sre, 3. Jul

Oktet Arion znova navdušil





Včerajšnji večer v Šentilju je zaznamoval koncert ljutomerskega okteta Arion. Tokrat so prepevali v cerkvi sv. Ilja. Predstavili so se z repertoarjem projekta Musica Sakra, s čimer so dopolnili program letošnjega praznovanja Ilgovega.

Na gostovanje v času praznovanja Ilgovega so Arion povabili člani Društva Antona Ravšla, v sodelovanju z župnijo. Tako so dočakali težko pričakovani nastop, v katerem so pevci predstavili kronološki razvoj duhovne glasbe od 6. do 20. stoletja.

oktet arion

Predsednik Društva Antona Ravšla Janez Kikl je dejal, da bi sicer lahko bila obiskanost koncerta večja, a da so ga tisti, ki so prišli, dobro sprejeli: “očitno je to publika, ki je vedela kaj lahko pričakuje, pa tudi reagirala mislim, da zelo dobro”. Najprej z dolgimi aplavzi, potem pa z opisi: “enkratno doživetje”, “čudoviti glasovi”, “lepo je, da je ta cekrev prizorišče takšnega koncerta. Super bi bilo, če bi bila še večkrkat!”
Oktet Arion sestavljajo izkušeni pevci, ki imajo za seboj že kar nekaj uspešnih projektov. V Šentilju so bili zelo zadovoljni z odzivom poslušalcev ter z akustiko cerkve. Umetniški vodja Vito Žerdin je dejal, da je bil zvok “še kvalitetnejši, saj se ne zgolj meša, ampak se kar jasno vse sliši, obenem pa zelo pomaga”, da lahko glasbo še bolje začutijo.
Podrobnosti nocoj ob 18.30 v oddaji Občinski informator na BK TV.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.