08:17, čet, 18. Apr

Okužen tretješolec, razred mariborske osnovne šole v karanteni





Na Osnovni šoli Franceta Prešerna v Mariboru so nam potrdili, da imajo primer okuženega učenca in s tem je trenutno cel razred do nadaljnjega doma.

FOTO: Google view

Kot nam je v telefonskem pogovoru zaupala ravnateljica Marta Otič so otroci enega izmed tretjih razredov od petka v karanteni. Sama je bila o pozitivno okuženem otroku v tretjem razredu obveščena konec preteklega tedna, tako da trenutno se malce več kot 20 otrok šola na daljavo.

Kot je še pojasnila se držijo vseh navodil, ki jih zapoveduje NIJZ ter da ostalih okužb z novim koronavirusom na njihovi šoli nimajo, s tem odgovori tudi na naša vprašanje, če je sama v karanteni, omenjene informacije smo namreč dobili. A ravnateljica pojasni, da je zdrava in da upa, da bo tako tudi ostalo.

Navodila in protokol

Na spletni strani omenjene osnovne šole so zapisali tudi več informacij o spremembi protokola za preprečevanje protokola nalezljivih bolezni: “Glede na spremenjena priporočila NIJZ in navodila MIZŠ smo spremenili protokol oz. navodila za preprečevanje nalezljivih bolezni. Maska je tako po novem protokolu priporočena v skupnih prostorih za vse otroke. Starše/skrbnike naprošamo, da po možnosti nabavijo pralne maske za otroke.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.