23:18, čet, 4. Jul

Osrednja proslava ob 16. občinskem prazniku občine Podvelka





16. občinski praznik občine Podvelka so letos z osrednjo prireditvijo obeležili na Kapli. Društvom in posameznikom pa so podelili županova priznanja in zahvale ter plakete Občine Podvelka za najlepše urejene posamezne objekte in najlepše urejeno vaško skupnost.

podelitev priznanj kapla 2015 (24)

Kot pravijo so v teh 16-ih letih na Kapli postorili ogromno. “Uredili smo infrastrukturo, v teh letih se je zgradilo tudi veliko turističnih objektov, ki so precej obiskani, pojavljat smo se začeli v medijih… A ne vlagamo le v objekte, temveč tudi v ljudi. Na Kapli deluje 9 aktivnih in uspešnih društev ter prizadeven Vaški svet…” so pojasnevali v vaški skupnosti Kapla. “Imamo visoko začrtane cilje in vizijo tudi za naprej,” je dodal predsednik Vaškega sveta vaške skupnosti Kapla, Miran Pušnik.

Dopolnjeno danes, ob 17.53

Župan Občine Podvelka Anton Kovše je podelil priznanja in zahvale. Priznanje župana za aktivnosti pri izvedbi občinskega praznika 2015 in dobro sodelovanje med VS Kapla in Občino Podvelka so prejeli ŠD Kapla, KD Kapla, LD Kapla, OŠ Brezno Podvelka – podružnica Kapla ter PGD Kapla. Priznaje župana je prejela tudi Mateja Rihter.

Za aktivno in vestno delo v PGD Kapla ter za uspešne rezultate na gasilskih tekmovanjih so priznanje župana prejeli Mešana mladinska ekipa PGD Kapla.

Zahvala župana za aktivnosti pri izvedbi občinskega praznika 2015 in dobro sodelovanje z Občino Podvelka je šla v roke Župnijski Karitas Kapla, Društvu kmetic Dravske doline KO Kapla, Krajevni organizaciji RK Kapla, Župniji Kapla na Kozjaku in VS Kapla na Kozjaku.

Za ohranjanje kulturne dediščine in delovanje na področju turizma v Vaški skupnosti Kapla sta prejela zahvalo župana Olga in Helmut Kojzek.

Komisija za turizem Občine Podvelka je letos podelila plakete za najlepše urejene posamezne objekte in najlepše urejeno vaško skupnost. Predsednik komisije Aleksander Golob je podelil plakete Občine Podvelka za leto 2015: Petru in Marjani Rebernik za najlepše urejen posamezni objekt z okoljem v VS Brezno v letu 2015; Srečku in Jožici Ofič za najlepše urejen posamezni objekt z okoljem v VS Kapla; Stanislavi in Mariji Mumel iz Lehna na Pohorju; Jožefu in Dragici Pušnik za najlepše urejen posamezni objekt z okoljem v VS Ožbalt; Ludviku in Malčki Krenker za najlepše urejen posamezni objekt z okoljem v VS Podvelka. Plaketo za najlepšo vaško skupnost v občini so letos podelili VS Kapla.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.