16:55, pet, 19. Apr

Osrednja tržnica v Mariboru ponovno odprta tudi ob nedeljah





Vztrajnost in argumenti, ki jih je Snaga kot koncesionar tržnične dejavnosti v Mestni občini Maribor predstavila pristojnim institucijam, so vodili v odločitev, da bo osrednja tržnica na Vodnikovem trgu z junijem ponovno odprta tudi ob nedeljah. Čeprav se na prvi pogled zdi, da se je življenje vrnilo v normalnost, pa so proizvajalci domače hrane in produktov soočeni predvsem z velikim izpadom prihodkov, ki jih je povzročila tudi odsotnost izvajanja vzgojno-izobraževalnih procesov kot del ukrepov za preprečevanje širjenja novega koronavirusa. Z dovoljenjem za obratovanje osrednje tržnice tudi ob nedeljah ponujamo lokalnim kmetom in drugim ponudnikom na tržnici priložnost, da upad prihodkov vsaj malce ublažijo. Nedelje je namreč pred epidemijo zaznamoval odličen obisk in verjamemo, da se bodo kupci vračali.

Tržnica odprta po ustaljenem delovniku

Tržnica bo ob nedeljah obratovala po rednem delovnem času, to pomeni, da bo odprta med 7. in 12. uro, še zmeraj pa ob obisku vseh tržnic veljajo vsi priporočeni varnostni ukrepi – ohranjanje varnostne razdalje, razkuževanje rok, nakupovanje z očmi in ne rokami, v mlečno-mesnem paviljonu in na tržnici Tabor pa je zaradi zaprtega prostora in posledično možnosti bližjega stika kot 1,5 metra še naprej obvezna uporaba zaščitnih mask.

Od ponedeljka naprej ponovno vozi tudi mestno mini vozilo Maister, ki velja za priljubljeno prevozno sredstvo pretežno starejših občanov, ki obiščejo tržnico. Na tak način je pot do osrednje tržnice hitra in brezplačna. Delovni čas tržnic sicer želimo prilagoditi potrebam kupcev, zato do petka na tržnicah še naprej izvajamo anketo, v kateri obiskovalce sprašujemo, na kateri dan v tednu, sredo ali četrtek, bi želeli imeti možnost osrednjo tržnico na Vodnikovem trgu obiskati tudi v popoldanskem času. Rezultati bodo znani predvidoma konec prihodnjega tedna, delovni čas pa bomo željam kupcev prilagodili do konca meseca.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.