18:18, sob, 27. Jul

Otvorili modernizirano strelišče v Rušah





Člani Strelskega društva I. Pohorski bataljon Ruše so danes slavnostno odprli modernizirano strelišče, ki so ga uresničili v projektu “Modernizacija strelišča regijskega pomena”.

modernizirano strelisce v rusah (13)

Strelsko društvo I. Pohorski bataljon v Rušah je predvsem v zadnjih letih preraslo v najuspešnejše mednarodno tekmovanje z zračnim orožjem v Sloveniji in širše, ki se ga udeležujejo strelke in strelci z vsega sveta. Po besedah predsednika društva Ljuba Germiča so še posebej veseli dosežkov, med njimi kar dva tekmovalca v državni reprezentanci. Ob tem pa dodal: “Želimo si, da naši strelci in strelke nastopajo z državno reprezentanco, strokovno delo z mladimi in vso to množičnost, ki je dobila nov zalet. Letos tako beležimo povečan vpis mlajših, imamo pa tudi najboljšo pionirko – že drugo leto zapored in drugega pionirja v Sloveniji. Imamo vrhunsko člansko ekipo, ki nastopa v prvi ligi in je med prvimi ekipami v Sloveniji, nastopa pa tudi na mednarodnih tekmovanjih. Uspehi laskajo, hkrati pa so tudi obveza in zaveza, da našim strelkam in strelcem omogočimo takšne pogoje, da bodo lahko res tekmovali na evropskem in svetovnem nivoju.” Skupaj tako dvigajo svoje ime in postajajo prepoznavni in prav zato je še toliko pomembneje, da so uresničili “Modernizacijo strelišča regijskega pomena”. Tako bodo odslej delali še z večjim zagonom in vnemo.

modernizirano strelisce v rusah (10)

Strelišče sta slavnostno odprla župan občine Ruše Uroš Razpet in predsednik Strelskega društva I. Pohorski bataljon Ljubo Germič. “Otvoritveni strel” na strelišču pa je ustrelila najboljša pionirka v streljanju Urška Hrašovec. Za glasbeni vložek pa so poskrbeli pevci in pevke vokalne skupine CEZAM.

modernizirano strelisce v rusah (15)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.