17:19, sre, 24. Apr

Otvoritev razstave Mladina piše: Skupina mladih se je eno leto preizkušala v vlogi novinarjev





Mladina piše (Jugend schreibt) je projekt časnika Frankfurter Allgemeine Zeitung, ki že 36 let vsako leto združi približno dva tisoč mladih in njihovih učiteljev iz vse Evrope.

Otvorite razstave se bo odvila ta četrtek, 19. januarja, ob 18.00 v Centru interesnih dejavnosti Ptuj. Skupino mladih, ki se je eno leto preizkušala v vlogi novinarjev, so sestavili tudi na Ptuju. 28 mladim novinarjem, ki so v uglednem nemškem časniku objavili intervjuje z Borutom Pahorjem, Dejanom Zavcem in Dušanom Fišerjem ter prispevke o Restavraciji 7, Jeruzalemu, footgolfu in še čem, je bil mentor dr. Gerald Hühner.

Koordinator projekta, ki od 1. 2. 2022 do 31. 1. 2023 poteka pod okriljem Centra interesnih dejavnosti Ptuj, je Zavod Discimus Lab. Mladi novinarji v sezoni 2022/23 prihajajo iz zaključnih razredov osnovnih šol Ljudski vrt, Breg, Juršinci in Videm pri Ptuju, z mariborske II. gimnazije ter z ljubljanskih fakultet.

Vse vabijo, na zaključni dogodek te novinarske sezone, na katerem bodo otvorili razstavo, ki bo predstavila »ptujske« prispevke, objavljene v Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.