09:33, tor, 23. Apr

Otvoritev splavarske sezone na Muti “NA KOROŠKEM JE FAJN”





V soboto 12. maja so v prav tako v okviru občinskega praznika Muta otvorili sezono splavarjenja, po čemer je Muta tudi znana. Prav tako pa so se tem začele odvijati znane flosarske rajže in promocijske prireditve »NA KOROŠKEM JE FAJN«, ki jo letos že osmo leto tradicionalno prirejajo, da bi gostom v koroški dolini prikazali kaj flosarji počnejo. Splav, ki je odpeljal prvič v tej sezoni, je popeljal preko tristo gostov iz cele Slovenije.


Skozi celodnevni program so tako obiskovalcem, ki so se vozili s splavom prikazali kakšno je bilo nekoč življenje flosarjev ter kaj so le ti dejansko počeli. Seveda ni manjkalo smeha in zabave. Pot ki so jo prepluli so zaključili pri Mitnici, kjer so v šotoru priredili tudi kulturni program s katerim so dokazali, da je na Koroškem res fajn. V samem kulturnem programu so se jim pridružili kovači in predice. Da pa je bilo vse skupaj še glasbeno in plesno obarvano, so za to poskrbeli člani godbe Pernice, folklorna skupina Dravca, narodno zabavni ansambel Vihar in Koroški muzikantje.

Za zabavo, ki se je nadaljevala pozno v noč, so prav tako poskrbeli ansambel Vihar in Koroški muzikantje, katerim se je pridružila tudi dolgonoga Manca Špik.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.