08:13, pet, 29. Mar

OZS za gospodarskega ministra predlaga Zdravka Počivalška





Po mnenju Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) mora novi gospodarski minister imeti boljši posluh za malo gospodarstvo, ki predstavlja skoraj 99 odstotkov slovenskega gospodarstva in zaposluje 120 tisoč oseb. OZS zato za novega ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo predlaga Zdravka Počivalška, sedanjega direktorja Term Olimia, ki bi to nalogo uspešno opravljal.

»Slovenski obrtniki in mali podjetniki smo v hudi krizi. Zaposlujemo 120 tisoč oseb in predstavljamo skoraj 99 odstotkov celotnega slovenskega gospodarstva. Zato je nadvse pomembno, da končno dobimo takšnega ministra, ki bo imel posluh tudi za malo gospodarstvo! Menimo, da je g. Zdravko Počivalšek s svojim dosedanjim delom dokazal, da zna uspešno reševati tako probleme obrtnikov in malih podjetnikov kot velikih gospodarskih družb,« predlog zbornice pojasnjuje Branko Meh, podpredsednik OZS in predsednik UO OZS.

OZS ponovno poudarja, da je bilo malo gospodarstvo v preteklosti pogosto preslišano, saj so prevladovali interesi velikih gospodarskih družb in njihovih lobijev. Dejstvo je namreč, da so interesi velikih pogosto diametralno nasprotni z interesi malih gospodarskih subjektov.

Za OZS je tako ga. Alenka Avberšek iz GZS povsem nesprejemljiva za novo gospodarsko ministrico, saj v preteklosti ni izkazala interesa za reševanje problemov malega gospodarstva.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.