05:37, pet, 19. Apr

Pahor bo odprl pisarno bivšega predsednika





Počasi se bo Borut Pahor umaknil s predsedniške palače, tam pa se bo ustalila novoizvoljena predsednica RS Nataša Pirc Musar.

In kam bo odšel predsednik Borut Pahor, ko bo zapustil predsedniško palačo? Do 22. decembra ima polna pooblastila kot predsednik republike, potem pa bo leto dni uporabljal pisarno bivšega predsednika, poroča 24ur.com. Portal navaja tudi, da bo ob sebi imel tudi sedanjo vodjo kabineta Aljo Brglez. Z iztekom mandata, mu, po zakonu o zagotavljanju pogojev za opravljanje funkcije predsednika republike, kot predsedniku republike, ki mu je funkcija prenehala, pripadla pravica do pisarniškega prostora, in predsednik Pahor jo bo izkoristil, to pa pomeni, da bomo prvič po Danilu Türku eno leto imeli hkrati aktivna novega in starega šefa države.

Prostore bo imel nasproti parlamenta

Pahorjev urad naj bi vladi izrazil željo, da je pisarna nekdanjega predsednika republike v središču Ljubljane, in bodoči bivši predsednik z Erjavčeve ne bo odšel daleč, skorajda samo okrog vogal, navaja Večer. V soglasju s predsednikom republike je namreč ministrstvo za javno upravo za delovanje pisarne bivšega predsednika republike najelo prostore v stolpnici TR3 na Trgu republike nasproti parlamenta, so na vprašanje Večera odgovorili v Pahorjevem uradu. Pisarna novega bivšega predsednika bo aktivna od 23. decembra letos do najdlje 22.12. prihodnje leto, še zapišejo pri časniku.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.