12:50, čet, 25. Apr

Pakistanci skušali nelegalno vstopiti v Slovenijo





 

Policisti so na mejnem prehodu Gruškovje med mejno kontrolo v tovornem vozilu turškega voznika našli Pakistance, ki so skušali nelegalno vstopiti v državo. Tujci, stari od 17 do 30 let, niso posedovali veljavnih dokumentov. 

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, so policisti med mejno kontrolo s pomočjo naprave za ugotavljanje izdihanega zraka v zaprtih prostorih, opravili kontrolo pri 53 – letnem Bolgaru, vozniku tovornjaka turških registrskih tablic. Ker je naprava nakazala verjetnost prisotnosti ljudi v priklopnem vozilu, so opravili temeljit pregled vozila.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Policisti so ugotovili, da je bila pletenica, na kateri je carinska zalivka, prerezana in nato zlepljena. Zaradi suma, da se v priklopniku nahajajo ljudje, so ga odprli in pregledali ter v njem odkrili 4 državljane Pakistana. Ti so se poskušali izmakniti mejni kontroli. Tujci, stari od 17 do 30 let, niso posedovali veljavnih dokumentov in so na ta način poskušali nezakonito prestopiti državno mejo oz. vstopiti v našo državo.

FOTO: PMP Gruškovje
FOTO: PMP Gruškovje

Zaradi suma storitve kaznivega dejanja Prepovedanega prehajanje meje ali ozemlja države po čl. 308/3 Kazenskega zakonika, bodo policisti podali kazensko ovadbo pristojnemu tožilstvu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.