09:39, pet, 19. Apr

Pametne naprave lahko po novem polnite pred lenarško občinsko stavbo





Slovenske gorice so bogatejše za solarne polnilne klopi, ki so jih občine pridobile v sklopu projekta Zelene Slovenske gorice.

V Lenartu so klop postavili v centru Lenarta v stavbi, kjer se nahajata Upravna enota Lenart in Občina Lenart. Projekt je sofinanciran iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Solarna klop je dolga 2 metra in visoka slaba 0,5 metra. Nanjo so nameščene sončne celice v velikosti 500 mm. S pomočjo solarnih modulov si lahko z zeleno energijo brezplačno polnite svoje mobilne naprave. Vaš mobilni telefon z vgrajenim QI sistemom lahko polnite tako, da ga samo položite na brezžični polnilec na vrhu klopi ali pa uporabite enega izmed štirih od USB izhodov za polnjenje. Prav tako je v bližini klopi nenehno na voljo 4G internetne povezave z dosegom 10-20 metrov okoli klopi.

Zelena pridobitev v kraju 

Na novo pridobitev se je odzval tudi župan mag. Janez Kramberger povedal: “Veseli smo vsake nove, sodobne in seveda tudi zelene pridobitve v našem kraju. Po premisleku smo izbrali lokacijo pred občino, saj se tukaj velikokrat zadržujejo starejši in tudi otroci, ki si bodo lahko, v kolikor bodo to potrebovali, napolnili mobilni telefon ali drugo pametno napravo. Naša občina je pridobila certifikat Slovenia Green Silver zato verjamem, da se bo ob obisku našega centra tudi kateri izmed turistom ustavil na tej klopi in si napolnil svojo napravo. Trudimo se, da izvajamo projekte, ki so prijazne tako našim prebivalcem, kot tudi okolju.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.