12:50, pet, 19. Apr

Parkirni kaos pred vrtcem: Opozorila in kazni





Včeraj zjutraj smo bili obveščeni, da pred vrtcem Otona Župančiča Maribor v Novi vasi policisti pišejo kazni in opozarjajo voznike, ki nepravilno parkirajo. Teh je, predvsem v jutranjih in popoldanskih urah, ko starši pripeljejo, ali pridejo po otroke, precej. 

Bralka nam je dejala, da so ji policisti povedali, da so prejeli številne prijave stanovalcev in da bodo v prihodnjih dneh znova nadzirali nepravilno parkirana vozila na tem delu. Težava je, da je parkirnih mest premalo. Le-ta so namenjena tako stanovalcem tamkajšnjih blokov kot vrtcu.

Potrebnih bi bilo več kot 30 parkirnih mest, a je to neizvedljivo

Obrnili smo se na vrtec Otona Župančiča, kjer so nam povedali, da so seznanjeni, da v teh dneh policisti opozarjajo voznike: “Poznamo stisko staršev, pa tudi stisko stanovalcev,
ki ne morejo zjutraj zapeljati s parkirišč, ker so zaparkirani. A na drugi strani tudi starši ne
najdejo parkirnega mesta. Skupaj z Mestno četrtjo iščemo kompromis.”

V omenjenem vrtcu je kar 17 skupin otrok. “Morali bi imeti zagotovljeni dve parkirni mesti na skupino, a je to zelo težko izvedljivo,” pojasnijo.

Zarisala se bodo parkirna mesta vzdolž pločnika

Obrnili smo se tudi na Mestno četrt Nova vas, kjer nam je predsednik Vinko Virtnik dejal, da so se v prejšnjem tednu sestali s strokovnim delavcem mestne občine Maribor – Urada za komunalo in promet in se dogovorili, da se bodo zarisala parkirna mesta na Oblakovi ulici vzdolž pločnika.

Opremljena bodo s tablami, da so namenjena izključno staršem

“Skupno bo urejenih osem parkirišč, ki jih bodo opremili s tablo z napisom, da so parkirna mesta namenjena izključno staršem otrok vrtca med 6.00 in 8.00 uro zjutraj ter med 14.00 in 16.00 uro popoldan. V preostalem času pa bodo parkirišča lahko uporabljali stanovalci.” Zadeva se bo realizirala v začetku maja. Zadeva se bo realizirala v začetku maja.

“Prav tako smo bili seznanjeni, da je bila podana prijava s strani stanovalcev glede kaosa v Pengovi ulici in da je policija pretekle tri dni starše samo opozarjala o nepravilnem parkiranju, izdala pa naloge izključno za avtomobile, ki so bili parkirani na pločniku,” so nam ob koncu dejali še v MČ Nova vas.

Obrnili smo se tudi na Policijsko upravo Maribor. Njihove odgovore objavimo, ko jih prejmemo.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.