11:43, sob, 20. Apr

Perc želel Mariborčanom popust na položnico, Arsenovič to preprečil





Poročali smo, da je bil včeraj s svojega položaja odstavljen direktor Energetike Maribor, Alan Perc. Na popoldanskem sestanku Arsenoviča z deležniki na temo visokih cen ogrevanja v Maribor je mariborski župan predlagal odročno odplačevanje položnic ogrevanja. Obroke naj bi plačevali od maja do septembra.

Danes je pred kamere stopil Alan Perc in obrazložim svojo željo, kako je nameraval rešiti težavo z dvigom cen. Povedal nam je, da je županu Mestne občine Maribor predlagal, da bi za november in december občanom dali popust v višini 30 in 40 odstotkov, a se župan s predlogom naj ne bi strinjal. Po tem, mu je župan dejal celo, da naj odstopi.

Perc pojasni, da tega ni želel, saj meni, da je delal dobro za občane in ravno zato je želel težavo rešiti na prej omenjen način. Kot zatrdi se je nameraval spopasti s problemom, a so ga pred tem odstavili.

Se bo občina mastila z dobičkom?

Kot kaže mariborski župan raje vidi, da je dobiček v občinski blagajni, kot da bi pomagal Mariborčanom. Na Mestni občini Maribor so namreč za sebe dobro poskrbeli s tem, ko so od dobička Energetike Maribor v minulih dveh letih dobili kar milijon evrov. Morda bi bil čas, da občina ta znesek v celoti povrne s subvencijami za ogrevanje?

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.