00:42, ned, 28. Jul

Pester 7. Vetrov tek





Minulo predpraznično sobotno dopoldne je v Rušah zaznamoval že 7. tradicionalni Vetrov tek. Kljub relativno hladnemu vremenu, so se pred hotelom Veter in na startu “pri sodu” zbrali številni ljubitelji športa.

vetrov tek 3

Ob 10h so na 200m dolgi progi tekli najmlajši. Večina v spremstvu staršev, med njimi tudi komaj 2-letna Iva, ki je postala letošnja najmlajša tekmovalka.
Do 8-kilometrskega teka za odrasle, ki je najboljšim tokrat zagotavljal Štajersko-koroški pokal, so se zvrstili še teki ostalih kategorij.

vetrov tek 6

Sodelujoči so prejeli medalje ter nekaj sponzorskih nagrad, poskrbljeno je bilo tudi za malico ter pijačo. Tek so tudi letos pripravili predstavniki športnega društva RIKITEAM, ki bili zadovoljni z udeležbo, saj se je samo na tek za odrasle prijavilo več kot 200 tekačev in tekačic. Nekoliko manj zadovoljni pa so bili s prostorom oz. lokacijo prireditve, kajti ugotavljajo, da start in cilj postajata premajhna, saj je vsako leto več obiskovalcev (kar je sicer dobra novica). V tej luči upajo na več razumevanja domačinov, kakor tudi lokalne skupnosti.

vetrov tek 5

Podrobnosti v oddaji Občinski informator (jutri ob 18.30 na BK TV).

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.