10:47, pet, 29. Mar

Pet novih državnih rekordov na 26. Mednarodnem strelskem tekmovanju





Na 26. Mednarodnem strelskem tekmovanju v Rušah so ta vikend padali državni rekordi. Po sobotnem uspehu je sledil še nedeljski uspeh Anje Prezelj z 273.3 krogi, sobotne rekorde pa sta slovenski ekipi še izboljšali v nedeljo.

Organizacija je potekala pod vodstvom Strelskega društva I. Pohorski bataljon Ruše, ki v letošnjem letu slavi že 70 let delovanja. Tekmovanja se je udeležilo 230 tekmovalk in tekmovalcev iz kar devetih različnih držav. Tekmovanje se je že v petek pričelo z zelo mlado olimpijsko disciplino mešanih parov. V soboto je sledilo tekmovanje, ki je v počastitev spomina na 8. januar 1943, na padli I. Pohorski bataljon. Sobotna tekma je prinesla dva nova ekipna državna rekorda, ki sta obe ekipi v nedeljskem tekmovalnem delu še izboljšali. Tako sta se rekorda zapisala po nedeljskih rezultatih za ekipo članic v zračni puški (Dvoršak, Kuharič, Jerovšek) kar 1881.0 kroga, ekipa članic iz zračne pištole, ki je bila tokrat v zasedbi Prezelj, Raušl in Bola Ujčič pa kar 1682 kroga.

26. tekmovanje v streljanju Ruše 2020
26. tekmovanje v streljanju Ruše 2020

V nedeljo zgodaj zjutraj pa je sledilo še tekmovanje za veliko nagrado Ruš »Grand Prix Ruše 2019«. V finalu so se slovenske barve zasvetile v kar treh disciplinah, in sicer v finalu zračne puške, kjer je Slovenija prevladovala, z Anjo Prezelj in Majdo Raušl v disciplini zračna pištola ženske ter v disciplini zračna pištola moški, kjer je slovenske barve predstavljal Jože Čeper. Nov državni rekord je ponovno prinesla tekmovala Anja Prezelj, z 273.3 krogi, ki ji je na koncu prinesel srebrno medaljo. Stopničke discipline ženske zračne puške so bile obarvane v slovenskih barvah saj so vsa tri mesta vzele slovenske reprezentanke z Živo Dvoršak na prvem mestu, domačinko Urško Hrašovec na drugem ter Urško Kuharič, ki je bila tretja.

Na tekmovanju je bilo moč videti kar nekaj že znanih obrazov in veliko mladih, novih članov, ki s svojimi odličnimi rezultati prodirajo v svet strelstva. Iz sosednje Hrvaške je prišla številčna ekipa z izjemnima strelcema Snježano Pejčić in Petrom Goršo, ki je trenutno najboljši strelec z zračno puško na svetu. Svoje strelske veščine so pokazali tudi Slovaki, Bosanci, Srbi, Madžari, Črnogorci, Bolgari in Avstrijci, ne nazadnje pa je v polni koncentraciji nastopila tudi slovenska izbrana vrsta, na čelu z dvakratno olimpijko Živo Dvoršak, državno rekorderko Urško Kuharič, mladima olimpijcema Anjo Prezelj in Jožetom Čeprom ter domačinko, Rušanko, Urško Hrašovec, ki je v nedeljo zasedla odlično 2. mesto v disciplini zračna puška. Tekmovalci so skupaj opravili 440 nastopov.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.