18:26, čet, 8. Avg

Petelinova (po)skrbela za finance





Verjamete v naključja? Melita Petelin, zdaj že bivša mariborska podžupanja, je to funkcijo prevzela konec avgusta 2015. Le dva tedna za tem je nastalo podjetje Gradnje MB, ki ga vodi Boštjan Mihalič. To podjetje je poslovalo z Mestno občino Maribor (MOM) in Nigradom, pogodbo za izgradnjo plinovoda »Pod vrhom«, pa je podpisala Petelinova.

Boštjan Mihalič in Andrea Špendl. Foto: Mediaspeed
Boštjan Mihalič in Andrea Špendl. Foto: Mediaspeed

Na prvi pogled domnevno dogovorjeno poslovanje ne zbode v oči, saj akterji nimajo enakih priimkov. Ko si družinske povezave in poznanstva ogledamo širše ali bolj poglobljeno, pa lahko ugotovimo: direktor podjetja Gradnje MB Boštjan Mihalič naj bi bil partner Andreje Špendl. Sin Andreje Špendl, bi pa naj bil partner ali dober prijatelj hčerke Melite Petelin (kot smo lahko razbrali iz njunih Facebook profilov).

Rdeči del miselnega vzorca ponazarja novo odkrite povezave.
Rdeči del miselnega vzorca ponazarja novo odkrite povezave.

Spomnimo: V Mariboru rojena nepremičninska posrednica Melita Petelin je bila od 25.8.2015 kot podžupanja zadolžena za področje financ, javno-zasebnih partnerstev, infrastrukturnih projektov, investicij in komunale ter za ostale naloge po pooblastilu župana.

Melita Petelin_foto

Med slednje je očitno sodilo tudi sodelovanje s podjetjem Gradnje MB, v katerem je zaposlena zgolj ena oseba.

Vir: bizi.si
Vir: bizi.si

Za mariborsko občino je to podjetje izvedlo izdelavo preboja med pisarnama ter oplesk sten in stropov na območju razpok na objektu. Skupna cena teh del je znašala 2.760,63 evrov. To naročilnico so podpisali v Sekretariatu za splošne zadeve. Pogodbo za dela v skupni vrednosti dobrih 33.800 evrov, pa je podpisala Petelinova: “Gradnje MB d.o.o. je kot podizvajalec podjetja Nigrad d.d. izvedel gradbena dela pri izgradnji plinovoda »Pod vrhom«. Podpisnik pogodbe med MO Maribor in podjetjem Nigrad d.d. za izvedbo gradbenih in montažnih del v skupni vrednosti 33.803,85 EUR je bila, po pooblastilu župana, nekdanja podžupanja Melita Petelin“, so v pojasnilu zapisali na MOM. Podjetje Gradnje MB d.o.o. je po podatkih Erar (http://erar.kpk-rs.si/) do sedaj od MOM prejelo 25.329 EUR.

Vir: erar.kpk-rs.si
Vir: erar.kpk-rs.si

Ali je Petelinova Nigradu priporočila omenjenega podizvajalca, ne moremo potrditi, kajti Melita Petelin se ne oglaša na mobitel, niti ni odgovorila na SMS sporočilo. Morda pa sledi pregovoru “kdor molči, desetim odgovori”…

Morda vas zanima tudi:Družini Lah in Petelin v MOM, Snagi in Marturi

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.