02:14, čet, 25. Apr

Petrol miri: Načinov plačila brez izpolnjevanja pogoja PCT je več





V nekaterih medijih in na družbenih omrežjih so se pojavile informacije, da lahko z omilitvijo pogojev PCT na Petrolovih bencinskih črpalkah natočijo gorivo in to tudi plačajo vsi. Zaradi tega smo se odločili te informacije preveriti Pri Petrolu.

Govorili smo s Sandijem Salkičem, direktorjem Korporativnega komuniciranja, ki nam je povedal, da te informacije ne veljajo. Stranke morajo še vedno tako ob točenju goriva kot tudi pri plačevanju tega imeti izpolnjen pogoj PCT. To pri vstopu tudi preverjajo. Res pa drži informacija, da so v jutranjih urah imeli ponekod tehnično zaklenjene naprave za točenje in plačevanje. A to se kasneje odpravili.

Med epidemijo so se sicer odločili za vzpostavitev prodajnih okenc, kjer so stranke lahko plačale gorivo, tako da vstop v notranjost ni bil potreben. Zanimalo nas je, ali bodo tovrstno prakso nadaljevali, predvsem zaradi tega, da bi strankam omogočili tako plačevanje brez vstopa v notranjost poslovnega prostora. Salkič nam je odgovoril, da ne načrtujejo širitve tega, saj menijo, da imajo dovolj možnosti plačil na prostem, kjer jim ni treba izpolnjevati pogojev PCT. Dejal je še, da zaenkrat večjih problemov ne beležijo.

Odgovoril nam je tudi na vprašanje o primeru v Brežicah, kjer je nekdo pustil osebno vozilo na bencinski črpalki. Dejal je, da so obvestili policijo, ta pa naj bi moškemu, ki je v živo snemal dogajanje in to predvajal na družabnih omrežjih, izdala kazen. Moški je kasneje sam odstranil vozilo, tako da ni bilo treba aktivirati pajka.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.