00:19, pet, 5. Jul

Pisatelj in ustavni pravnik med upokojenimi policisti





Zveza klubov upokojenih delavcev Ministrstva za notranje zadeve (MNZ) Maksa Perca Slovenije in mariborski klub sta organizirala zanimivo srečanje in pogovor s pisateljem in dramatikom Tonetom Partljičem in profesorjem dr. Igorjem Kaučičem, ustavnim pravnikom.

Srečanja se je udeležilo 60 članic in članov iz domačega, mariborskega kluba ter šestih slovenskih klubov (Murska Sobota, Slovenj Gradec, Celje, Kranj, Postojna in Koper). Med udeleženci je bil tudi Tomaž Pečjak, predstavnik generalne policijske uprave, ki skrbi za povezanost med stanovskimi organizacijami in policijo. Igor Kaučič jim je spregovoril o ustavno pravnih izzivih preteklega, sedanjega in prihodnjega časa. Dotaknil se je aktualnih ustavno-pravnih pravic od časov nastajanja ustave do vseh njenih sprememb doslej. Ni se izognil niti aktualnim pobudam za spremembo ustave, ki se nanašajo na prenos pristojnosti imenovanja sodnikov iz državnega zbora na predsednika(- co) države ter prizadevanjem za ohranitev ustavne pravice do plačevanja z gotovino.

Pisatelj Tone Partljič je na njemu značilen humorni način govoril o še danes najznamenitejši in zelo popularni komediji Moj ata socialistični kulak. In glasno razmišljal o tem, kako težko je nasmejati Slovence, ki se jim zdi, da se jim vselej in povsod godi krivica. Skupaj so ugotovili, da so upokojenci še vedno radovedni, da kljub letom radi nabirajo nova znanja, se izpopolnjujejo in širijo svoja obzorja. Moderator okrogle mize Mirko Ploj, predsednik mariborskega kluba, je srečanje zaključil z ugotovitvijo, da je življenje prepomembno in prekratko, da bi ga jemali preveč resno.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.