22:26, sre, 24. Apr

Pismo bralke Slovenskim železnicam: Potniki in dijaki vsak dan zamudijo pouk in službo. Je to za vas sprejemljivo?





Na nas se je obrnila bralka in nam posredovala prošnjo, s katero se je obrnila tudi na Slovenske železnice.

Pismo objavljamo v celoti:

Vrnite nam nazaj potniški vlak, ki vozi iz Maribora v smer Ruše ob 6.34 uri in ima konstantno zamudo ali pa ga sploh ni! Vrnite nazaj vlak za nazaj, ki je peljal iz Tabora v Maribor ob 15.12 uri in ste ga zdaj premaknili na 15.24 uri ter nam onemogočili prihod domov v normalnem času!

Vlak za brez veze stoji na Studencih 15 minut, namesto, da bi takoj peljal nazaj in bi potniki lahko šli na vlak za Pragersko ob 15.20 oz 15.25 uri, tako pa moramo še na glavni postaji čakati pol ure, saj imamo naslednji vlak komaj ob 15.55 uri. A je to za vas sprejemljivo, da se norca delate iz potnikov in dijakov, ki zjutraj vsak dan zamudijo pouk, zaposleni pa službo? Če nimate vlakov, dajte avtobus kot je bil zdaj in bomo vsaj normalno šli dalje.

Obljubljeno je bilo, da se bi naj februarja spremenil vozni red ( po besedah sprevodnika, ki se je tudi pritožil na nov vozni red), ker je bilo veliko pritožb za vlak iz Tabora v Maribor, ki sem ga omenila zgoraj, pa o tem ni duha in sluha.

Uničili ste cel vozni red, nimate posluha za pritožbe, ker pohval itak ne dobite in nič ne storite, da bi bil javni prevoz bolj priljubljen način prevoznega sredstva.

Smo skupina potnikov, ki smo se odločili, da bomo javno nastopili in spregovorili o teh težavah, da bodo ljudje videli s čim se spopadamo v današnjih časih, ko bi morali vlaki voziti na pol ure, ne na eno uro ali še manj. Kar pa je še najbolj žalostno je to, da nam vlaka niti ne morete omogočiti in moramo poleg mesečnih vozovnic plačevati še taksi, da pridemo v službo kot se spodobi.

Obrnili smo se tudi na Slovenske železnice, njihov komentar objavimo, ko ga prejmemo.

V kolikor v Mestni občini Maribor naletite na kaj, kar menite, da si zasluži pozornost, nam to lahko posredujete na info.bktv@gmail.com.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.