10:25, pet, 29. Mar

Plaz zaprl cesto proti Gruškovju





Na regionalni cesti pred Mednarodnim mejnim prehodom Gruškovje se je danes zgodaj zjutraj ponovno sprožil plaz, na istem mestu kot pred dnevi. Cesta je z aprta, promet pa preusmerjen na sosednje mejne prehode.

Tokratni plaz je bil manjši. Pristojne službe so zemljo in kamenje že očistile z vozišča, vendar se na plazišču še vedno proži kamenje, kar predstavlja nevarnost za udeležence v cestnem prometu. Obstaja tudi nevarnost, da se bo na vozišče vsul »rob«, ki se je ustvaril nad plaziščem“, so sporočili s Policijske uprave (PU) Maribor. Kraj si ogledujejo strokovnjaki, ki bodo ocenili, ali in kdaj bo varno ponovno vzpostaviti cestni promet. Do takrat ostaja cesta zaprta. “Predlagamo, da spremljate obvestila na PIC – prometno informacijskem centru (www.promet.si)“, dodajajo na PU Maribor.

Aktualno stanje na mejnih prehodih ob 11.50
Zaradi plazu na glavni cesti Podlehnik – MP Gruškovje je zaprta podravska avtocesta med razcepom Draženci in Podlehnikom. Zaprt je tudi mejni prehod Gruškovje. Obvoz je možen preko mejnega prehoda Zavrč.
ZASTOJI:
– na cesti pred mejnim prehodom Zavrč je kolona vozil dolga približno 1,5 kilometra
– na cesti Draženci – Ptuj.

Vsem, ki se odpravljate na Hrvaško svetujemo, da uporabite manj obremenjene prehode npr. MP Leskovec ali MP Drenovec, MP Ormož, MMP Središče ob Dravi ali MMP Dobovec oz MMP Rogatec“, še dodajajo na PU Maribor.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.