13:26, sre, 3. Jul

Po cepljenju proti koronavirusu hospitalizirana 17-letnica





Od včeraj dopoldne po družbenih omrežjih kroži zapis, kjer avtorica navaja, da pozna družino, katere 17-letno dekle je v jeseniški bolnišnici zaradi zapletov po cepljenju proti covid-19.

Avtorica zapisana na Facebooku zapiše, da ji je pred pol ure prijateljica napisala: “Hčerka v bolnici. Strdki po cepljenju.” Avtorica še zapiše, da gre za dekle staro 17 let: “Cepila se je, ker se dnevno vozi v šolo in bi se morala testirati vsakih 48 ur. Starši so težko vzpostavili stik z osebno zdravnico, ki se ni odzivala na mail, ki ji je bil poslan. Urgentno je bila sprejeta v bolnišnico na Jesenicah, kjer ji – tako pravi mati dekleta, teče v žilo tekočina za razbijanje strdkov.”

Na jeseniško bolnišnico smo se obrnili z vprašanjem, če so v njihovi oskrbi imeli 17-letno dekle, ki je bilo hospitalizirana, po cepljenju, in sicer zaradi krvnih strdkov: “V  zadnjem obdobju se je pri nas zdravilo več deklet omenjene starosti. Nobena od njih se ni zdravila zaradi strdkov, ki bi bili posledica cepljena.”

Hospitalizacija zaradi slabosti in glavobolov

Nanje smo naslovili še dodatna vprašanja, da kakšne posledice pa so imela dekleta, po cepljenju. Za lokalec.si  so pojasnili: “Imeli smo hospitalizirano mladoletnico zaradi slabosti in glavobolov, ki so se pojavili v obdobju po cepljenju. Zaradi izboljšanja zdravstvenega stanja, je bila odpuščena v domačo oskrbo.”

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.