23:04, čet, 28. Mar

Po dobrem smuku bolečine Ilke Štuhec, danes je ne bo na startu





Slovenska alpska smučarka Ilka Štuhec, ki je na današnjem smuku v Cortini d’Ampezzo osvojila 11. mesto, bo izpustila nedeljski superveleslalom.

Razlog za to odločitev so bolečine v desnem kolenu, ki so se pri dvakratni svetovni smukaški prvakinji pojavile med smukaško preizkušnjo, je na svoji spletni strani zapisala Štuhčeva.

V ekipi Ilke Štuhec so po popoldanskem posvetu sprejeli odločitev, da na nedeljskem superveleslalomu ne bo nastopila. To pomeni, da Cortino d’Ampezzo zapušča predčasno. Štuhčeva je med smukaško vožnjo začutila ostrejše bolečine v desnem kolenu, a ji je kljub temu uspelo smuk končati na 11. mestu.

Doma bo opravila diagnostične preiskave

Mariborčanka se bo zdaj odpravila domov, kjer bo opravila diagnostične preiskave, s čimer bo bolj natančno znano, za kakšno vrsto poškodbe gre. V ekipi pred odhodom na olimpijske igre na Kitajskem ničesar ne prepuščajo naključju in zato z nedeljskim nastopom na superveleslalomu ne želijo tvegati poslabšanja zdravstvenega stanja.

O nastopu na tekmah v Garmisch-Partenkirchnu prihodnji konec tedna se bodo v njeni ekipi odločali po zdravniškem pregledu.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.