22:07, čet, 28. Mar

Po napadu razburjenega bolnika v štajerski bolnišnici zaposleni zaradi stresa doživel srčni infarkt





Celjska bolnišnica je zaradi razburjenega bolnika, ki je v sredo zjutraj poškodoval dva zaposlena, varovanje zaposlenih in objekta dvignila na najvišjo zakonsko določeno raven. Kot je danes na novinarski konferenci povedal vršilec direktorja bolnišnice Dragan Kovačić, je eden izmed poškodovanih zaposlenih zaradi stresa doživel tudi srčni infarkt.

Po besedah Kovačića je razburjeni bolnik, ki ni bil resno bolan, zaposlenemu, ki je nato doživel srčni infarkt, lažje poškodoval roko. Drugemu zaposlenemu pa je s čelnim udarcem zlomil nos. Vodstvo celjske bolnišnice dogodek obžaluje in obsoja nasilje nad ljudmi. Nasilje je nesprejemljivo, čeprav je zdravstvo v krizi, je dejal Kovačić.

Bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti

Povedal je, da so šokirani nad razmerami v zdravstvu in da je prišlo tako daleč, da bolniki fizično obračunavajo z zdravstvenim osebjem. Dodal je še, da so na službene elektronske naslove prejeli kar nekaj žaljivih sporočil.

V. d. strokovnega direktorja celjske bolnišnice Radko Komadina pa je dejal, da je bolnik na celjski urgenci izkazal določeno mero nestrpnosti, bil je tudi precej glasen. Na urgenco je prišel brez napotnice, po napadu na zaposlena pa je pobegnil, vendar ga je celjska policija kmalu izsledila. Zakaj je napadel zaposlena, še ni znano in bo ugotovljeno med policijsko preiskavo, je dodal Komadina.

V zadnjih letih ni bilo fizičnih napadov

Izpostavil je tudi, da je v preteklosti v celjski bolnišnici prihajalo do komunikacijskih konfliktov, predvsem verbalnih, v zadnjih letih pa ni bilo fizičnih napadov. Na Policijski upravi Celje so za STA v četrtek potrdili, da zbirajo obvestila v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitev lahke telesne poškodbe.
VIR: STA

Druge novice

Comment

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.