18:27, pet, 19. Apr

Po osmih letih se odpira Pristan, ogrožen obstoj mlečno-mesnega paviljona na osrednji tržnici





Na današnji novinarski konferenci v spletnem okolju je župan MO Maribor Saša Arsenovič dejal, da bo mesto, kmalu zaživelo v novi podobi in da bo marca in aprila, kar nekaj sprememb. “Po osmih letih bomo odprli Pristan, otvoritev bo v kratkem. Voda je od petka že v bazenu že v bazenu in vemo, kaj vse smo naredili: okna, energetska sanacija, vhod v recepcijo in še mnogo drugega.” Tako je napovedal, da se bodo lahko šolski tečaji kmalu spet odvijali. Dodal je, da jih čaka še nekaj faz, med drugim še ureditev savn, ki v tem trenutku še niso na voljo.

Prav tako se zaključujejo tudi nekatera druga obnovitvena dela na Vojašniškem trgu, kjer so že vidne ulične svetilke, ki zvečer osvetlijo trg, in bližnjih ulicah, kjer uradno odprtje napovedujejo za mesec marec, v kolikor bo koronavirus to dopuščal. Kmalu se bo začela tudi prenova Rotovškega centra. V februarju se bi naj zaključila gradnja vrtca Pobrežje: “Izvajalec se tokrat drži rokov in upamo, da bo objekt stal do sredine februarja.”

V preteklem tednu so otvorili prostore Olimpijskega festivala evropske mladine, ki ga bo štajerska prestolnica gostila junija naslednje leto: “Mesto se pospešeno pripravlja na OFEM. Pomerili se bodo v 10 ali 12 panogah, in s tem povezana infrastruktura bo tukaj ostala. Upam, da bomo z državo uspešni pri sofinanciranju ogrevalne steze in da uredimo tribuno na Taboru.”

Objavljeno je javno naročilo za javno-zasebno partnerstvo za izgradnjo garažne hiše pod pomožnim igriščem pri stadionu Ljudski vrt, pa tudi javno naročilo za gradbeno-obrtniška dela v okviru obnove Lenta od Studenške brvi do Vodnega stolpa. Za izgradnjo nove brvi ob Starem mostu bodo ponovno preučili prejete ponudbe in še ta teden naj bi bila sprejeta odločitev o izbiri izvajalca.

Ogrožen obstoj mlečno-mesnega paviljona

Direktor Mestnih nepremičnin Ranko Šmigoc je dejal, da poskušajo rešiti zaplet na osrednji mariborski tržnici. Tam se namreč v februarju izteče najemna pogodba za mlečno-mesni paviljon. Družba Inversio gradnje ne želi več podaljšati pogodbe, zato prodajalcem mesa, jajc in mlečnih izdelkov grozi, da se bodo morali izseliti. Župan pa je na tem mestu opomnil, da se že dlje časa prizadevajo, da bi odkupili stavbno pravico na tržnici. Ta je namreč pred leti prešla v zasebne roke. Omenjena zadeva se trenutno rešuje na sodišču. Meni, da bodo uspešno rešili tudi to.

Šmigoc pa si sicer prizadeva, da bi uspelo podaljšati najemno pogodbo, saj si želijo, da bi ponudbo ohranili na enem mestu. Imajo še drugo opcijo in sicer priskrbeti začasne prostore za prodajo. Plan C pa je dokončanje novega paviljona.

 

 

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.