00:21, pet, 26. Apr

Po pobudi mariborskih gostincev se je župan odločil oprostitve najemnine za dva meseca





Minuli teden smo poročali o pobudi mariborski gostincev, ki so jo posredovali na mariborsko občino.

Gostinci so zagotovo med tistimi, ki jih je koronavirus najbolj prizadel. Več mariborski gostincev je tako na Mestno občino Maribor podalo pobudo za oprostitev plačila gostinskih teras in vrtov. Za njimi so namreč težki meseci. Pred dnevi so lahko znova odprli svoje vrtove. V tem času so marsikateri prihranki pošli, borijo se iz dneva v dan.

Strogi ukrepi države

Maja lani so lahko uporabniki, ki so oddali vlogo na mariborsko občino začasno povečali vrtove, da so lahko zagotovili zadostno razdaljo med gosti. Tokrat so ukrepi države še strožji. Pred dnevi se je združilo 22 mariborskih gostincev, ki so na mariborsko občino naslovili pobudo.

Nekateri bi bili zadovoljni, če bi dobili vsaj več prostora, saj bi s tem lahko sprejeli več ljudi. Tudi v času zaprtja, so bili primorani plačevati najemnino. Ob poslani pobudi so upali na pozitiven odziv s strani občine. Danes popoldne so nam iz Mestne občine Maribor sporočili, da so prisluhnili njihovim željam, saj se je župan odločil da bo za maj in junij oprostil vse gostince v občini za najemnino.

Gostinci si sicer želijo si dodatnih sprostitev, saj v primeru slabega vremena obiska skorajda ni. Ponekod je strežba v lokalih že dovoljena, a le v primeru priložitve testa, potrdila o prebolelosti ali opravljenem cepljenju. V podravski regiji to zaenkrat ni mogoče.

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.