00:31, sob, 27. Jul

Po požaru doma Zvezdane Mlakar iskreno o tem, kako živijo: “Grejemo se z malo pečko na drva v dnevni sobi”





Poročali smo, da je Zvezdani Mlakar zgorel dom. Iskreno je spregovorila, kako se počuti in kako živijo.
Njen zapis objavljamo v celoti:

V soboto smo čistili, tako Tatjana gleda svojo( ENJO Slovenija ) krpo, vse je sivo, izgledalo je neobvladljivo. Pišem, da bi se zahvalila vsem, mojim, sosedom in prijateljem! Ker se je prižgalo nekje okoli plinske napeljave in tudi kriminalisti ne znajo točno razložiti vzroka požara (nimamo zavarovano), smo se odločili, da se poslovimo od plina ( imamo kombinirano peč na drva in plin). Grejemo se z malo pečko na drva v dnevni sobi, upali smo, da ne bo pritisnil hud mraz. Pa je, pa še sneg po vrhu.

Vem, ni se mi zgodila naravna nesreča, zavedam se tega, smo pa naše “ naprave” in dimnike redno vzdrževali. Le kurilnica ni bila prazna, baje, da redkokje je. Peč na drva je celo stala cela, skurilo je elektroniko, mislim, da je tu igrala veliko vlogo tudi kvaliteta peči.

V bistvu je človeka, ko se zgodi nesreča, neskončno strah, najprej, da bo ostal brez strehe nad glavo ( torej vsem, ki je nimajo pomagajmo kolikor moremo in zmoremo ), strah, da ne bo zmogel vseh pritiskov in strašljivih scenarijev, ki se odvijajo v glavi. Ne moreš odgnati občutka, da te situacija davi, drži za vrat, na vsakem koraku naletiš na ovire. Mislim, zdaj vem, da ljudje, ki doživijo nesrečo potrebujejo tudi psihično podporo, imunski sistem pade, z voljo se držiš pokonci. Ne gre samo s praznimi besedami.

Potem je tu še sram, sram te je nemoči.
Tak majcen slovenski sram, da še ni dovolj hudo, da bi lahko to celo ponižno skril pred drugimi in sam nosil vse to breme.

Vznemirejene so bile tudi naše živali, še so, pa smo se še dodatno povezali. Moji fantje so pridni, večino najhujšega so že sami sanirali.

Prilagajanje, spuščanje, metanje stran vsega, kar je bilo že leta odveč, vse se dogaja, jaz pa samo vem, da VSE MINE!
HVALA, vsem za dobre misli, tudi one zdravijo in krepijo!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zvezdana Mlakar (@zvezdana_mlakar)

Druge novice

Dodaj odgovor

Prosimo izpolnite preden nadaljujete! *

S klikom na gumb "Objavi komentar" se strinjate s pravili komentiranja.